Pääskyvuoripalkinto 2021

Pääskyvuoripalkinto 2021

Vuoden 2021 Pääskyvuoripalkinto on annettu Turun A-Killalle, joka sijaitsee Pääskyvuorenrinne 1:ssä entisissä armeijan viestikomppanian tiloissa. Palkintoa on antamassa vas. Mika Pääskyvuoriseurasta ja vastaanottamassa Seppo ja Anu Pääskyntuvalta Pääskyvuoripäivässä 24.9.2022.

”A-Kiltatoiminta on päihteetöntä, vapaaehtoisuuteen perustuvaa ja monimuotoisesti toteutettavaa vertaistukitoimintaa päihderiippuvuudesta ja muista riippuvuuksista toipuville sekä heidän läheisilleen.” Pääskyvuorella A-Killan Pääskyntuvan toimintaan pääsee matalalla kynnyksellä: ryhmätoiminnat, retket ja yleisesti tilojen käyttö ovat avoimia kaikille. Jäsenmaksun (v. 2023, 20 euroa) maksamalla saa etuja mm. retkistä, juhlista ja voi tulla lounastamaan. Yhteisöllistä toimintaa ovat päihteettömät viikonloppuillat, kerhot, retket ja tapahtumat. Ja pihaan on rakennettu terassi ja grillauspaikka, sisältä löytyy kahvio, ryhmätiloja ja biljardihuone sekä jopa bändikämppä pihan perältä.

”Hävikkiruoka on iso osa Turun A-Killan työtoimintaa. Päivittäiset haut kaupoista ja sieltä tuleva ruoka mahdollistaa arkisin tarjottavan aamupalan ja lounaan lisäksi ruokakassien jakamisen. Ruokakassit jaetaan ainoastaan A-Killan jäsenille. A-Kilta tukee myös lukuisia toimijoita mm. ylijäämäleipää jakamalla.”

Aamiaisen saa 1 eurolla arkisin klo 9-10. (teksti Sirpa Sarteva)