Tapahtumia 1996

*Pääskyvuoriseuran jäsenmaksun suuruus: aikuiset 20 mk, lapset 5 mk ja yhteisöjäsenet 100 mk. Seuran kevätkokous koululla to 21.3. ja vuonna 1996 puheenjohtajana Lasse Miettinen, varapuheenjohtaja Heikki Lunden ja sihteerinä Sirkka Miettinen. *Kevätmarkkinat la 11.5. yhdessä Laukkavuoren uimahallin kanssa. Myyntipöytiä, seuran uusia T-paitoja myynnissä, erilaisia kilpailuja, ongintaa ja arvontaa, koira-ajelua. Tietenkin tarjolla muurinpohjalettuja, grillimakkaraa, kahvia ja limukkaa ja jopa jäätelöä ja olutta. Lasse Kiviniitty musisoi ja esittelyssä esineiden ja polkupyörien turvamerkintää ja autojen hälyttimiä, kun paikalla poliisi ja Turun Lukko. *Pääskyläisen 1/1996 aiheina mm. kotitapaturmien ehkäisy, pankkiautomaatti, kylmälaitteiden toiminta ja vedenkulutuksen säästäminen. Nuorten nurkassa 4 B:n Mikke kirjoittaa luokkaretkestä Meri-Teijoon 7.2. Makoisan ruokailun jälkeen kohteena oli Serena, jossa suosituin villivirta.

*Sairaanhoitajaopiskelija Minna Arve vaati Pääskyläinen-kirjoituksessaan rautatien alikulkua kevyelle liikenteelle Pääskyvuoren ja Lausteen välille. Myös kansalaisadressiin nimien keräystä ja Pääskyvuoriseura ajoi voimakkaasti asiaa sekä painosti päättäjiä. Toivottiin asiaan ratkaisua ennen vahinkojen sattumista, koska lapsia radalla leikkimässä ja sähköjunat hiljaisia. Arve huolissaan myös pyöräilijöiden liikennesääntöjen noudattamisesta, koska kääntymismerkki tai vilkaisu sivulle olisi estänyt häntä joutumasta edellä pyöräilevän yliajamaksi. *Pääskyvuoriseuralta viestiä kaupungin suuntaan valojen saamiseksi Laukkavuoren pulkkamäkeen. *Pääskyläisessä runsaasti mainostajia mm. Lasse Kiviniitty Kvartet, Nakorauta ja lääkäri Heikki Hedborgin vastaanotto Itäkeskuksessa, Varissuon posti mainostaa Leijona vakuutusta.

*Seuran aktiivit alkavat väsyä 6 vuoden hyväntekeväisyystyöhön ja haluavat lisää vapaaehtoisia humanitääriseen avustustoimintaan. Pietarin ja Viipurin lasten ja vanhusten avuntarve on jokapäiväistä. Lahjoittajina esim. Annika, Ruokavarasto, Linkkihalli, Kesko, Jalostaja, Raision Yhtymä, Misto, Vuorisen ja Lehtisen leipomot, Tyks, Vare Matkat, Pajamäen kioski, Turun kirjekuoritehdas, Ristimäen puutarha, Piinokankadun päiväkoti ja monet muut. Yksityishenkilöistä Valma Suhonen, Kirsti Linkinen ja Sylvi Tamminen ovat kutoneet Kauniiden ja rohkeiden juonien parissa lapasia ja sukkia. Mainittava myös Castren, Grönlund, Hallit, Hakala, Hoikkalat, Hänninen, Jalava, Juntunen, Kankuri, Koskinen, Krusell, Kullanmäki, Laiho, Lander, Lehtoset, Lietonen, Lindroos, Loukonen, Lähteenmäet, Maironen, Naski, Niemi, Nieminen, Nurminen, Olander, Pesonen, Saariset, Salot, Seinelä, Stenlundit, Seitz, Suominen, Sorsa, Tanskanen, Valli ja Virtaset. Monia puuttuukin alkuvuosilta ja Sirkka Miettisen kiitokset saavat myös kuljettajina toimineet Pertti Ruusunen ja Oiva Lehtonen. Kulmakunta-lehti on julkaissut tarinoita reissuilta.

*Pääskyvuoriseuran tiedotteita näkyvillä Linkkihallin ja Pääskyvuoren kioskin ilmoitustauluilla sekä Kulmakunta-lehdessä. *Seuran syyskokous to 14.11. koulun ruokasalissa.

Kuvassa elokuussa 2020 rautatie Helsinkiin Tilhenkadun päästä kuvattuna.