Tapahtumia 2010

*Talvitapahtuma su 28.2. Tilhenkentällä. Päivä alkoi lumilinnan teolla kasarmin taiteilijoiden Jöötti ry:n kanssa. Lapset olivat saaneet ottaa oman lapion ja olivat innolla mukana. Lunta oli runsaasti. Kenttää vartioivat sitten tapahtuman aikana hurjat lohikäärmeet ja eksoottinen ukkohahmo. Kilpailunumeroiden jaon jälkeen luistelu- ja hiihtokilpailut v. 1999-2007 syntyneille tytöille ja pojille sekä hiihdossa sarja oli myös vanhemmille kuin -99 synt. Kilpailijat saivat numerolapulla mehun ja pullan. Jokainen osallistuja palkittiin, lisäksi kolmelle parhaalle mitalit kaikissa sarjoissa. Buffetissa sai Jalostajan hernekeittoa, makkaraa, kahvia, mehua ja pullaa, myös arpoja. Tapahtuman aikana oli ajoittain kova räntäsade, mutta eipä tuo lapsia haitannut. Aikuisillekin haastava sää on vain pukeutumiskysymys.

*Pääskyvuorenrinteen rakentamista käsiteltiin mm. seuran vuosikokouksessa to 29.4 ja paikalla oli kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin, jonka alustus herätti vilkasta keskustelua alueen tulevaisuudesta: luontoarvot, liikennejärjestelyt, melu, turvallisuus ja asukasmäärät mietityttivät, samoin taiteilijoiden tulevaisuus.

*Sirkka ja Lasse Miettinen viettivät smaragdihääpäivää elokuussa 2010. *Retkestä ja talkoista eri jutut.

*Tilhenkentälle ilmestyi yllättäen paloauto Pääskyvuoripäivänä la 25.9. ja sitä oli kovasti toivottukin. Onneksi ei tullut työtehtäviä juuri silloin. Jaanin paloaseman miehet kertoivat, että toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan neljän palomiehen ja kahden sairaanhoitajan voimin. Auto kiinnosti kaiken ikäisiä ja paljon tavaraa näkyi olevan mukana monen luukun takana. Reijo Roivas ja Rapi Tuominen viihdyttivät lavalla, kosketinsoitanta ja saksofoni säestivät komeaa laulua. Lapsille oli kentällä monenlaista puuhaa. Pienimmät heittivät myös palloja tarkkuuskisassa ja tikanheitonkin eri sarjojen parhaita palkittiin. Johannan kasvomaalaus oli hyvin suosittua. Puffetista sai herkullisia Auran makkaroita, kahvi ja pulla maistuivat. Kirpputori- sekä muita myyjiä oli paikalla ja lelut taisivat tehdä parhaiten kauppansa. Arpajaisissa Prisma Itäharjun lahjoittama suuri herkkukassi meni Turun ulkopuolelle. Tapahtumalla oli myös parikymmentä muuta tukijaa ja talkoohenkilöitä. Kiitos kaikille mukana olosta, tapahtumisen järjestäminen olisi mahdotonta ilman teitä!

Paloauto kiinnostaa aina ja varsinkin, kun paloaseman kohtalo oli vaakalaudalla.

*Pääskyvuoriseura tarjosi jäsenilleen illanvieton Laukkavuoren uimahallissa pe 19.11. Iltaa vietettiin leppoisasti, uimista ja saunomista, lisäksi makkaran paistoa takkatulella. Miehille oli leikkimielinen tietokilpailu, jossa piti tunnistaa verhon pidike. Kirpputorilta löytyi matkaan monenlaista kotona tarpeellista tavaraa. Siinä vaiheessa emme tienneet, että uimahallin toiminta oli loppumassa. Lukuisia jäseniltoja saimme viettää tutussa paikassa.

*Vuonna 2010 Pääskyläinen-lehti ilmestyi vielä kaksi kertaa vuodessa, sen jälkeen kerran vuosittain. Jutun aiheina mm. Kotkankadun päiväkodin kohtalo, johon seuramme laati peruspalvelulautakunnalle kirjelmän päiväkodin säilyttämisestä. Lisäksi Vähän seuramme alkuhistoriaa, Mikäs se sellainen Jöötti oikein on, Olympiahuumaa Kanadan länsirannikolla 2010, Asukastalkoot, KiVa koulu, Mitä me lapset jo tiedettiin, Nuorten nurkka. Mainostajina Oo L Laa Style, MetroAuto, Pikahuolto Itäkeskus, PC-Mikropaja entisten lisäksi.