Tapahtumia 2014

*Talvitapahtuma päätettiin perua kokonaan, koska ei ollut lunta eikä jäätä ja sää muutenkin huono. Ajateltiin, että Pääskyvuoripäivän tapahtumassa syksyllä voitaisiin järjestää yleisurheilukisat, joissa olisi mitalit kolmelle ekalle ja pussit kaikille palkintona. Ilmoittautumiset vasta kentällä eli talvikisat korvattaisiin näin. *Pääskyvuoriseuran vuosikokous ti 29.4. seuran varastolla. Seura halusi vuoden aikana autoilijoille Littoistentielle jalankulkijoista varoittavat vilkkuvalot, jotka myös on saatu.

*Lasse Miettisen 80-vuotispäiviä juhlimme heinäkuussa.

*Pääskyvuorella vietettiin kaupunginosaviikkoa 1.-7.9. Ohjelmassa oli useita tilaisuuksia ja viikko huipentui lauantaina Pääskyvuoripäivään: *Maanantaina oli äitikaverien avoimet ovet sekä kuuntelukävely koulun ympäristön äänimaailmaan. *Tiistaina Itä-Turun eläkkeensaajien järjestämä boccia sekä Pääskyvuoriseuran tammipuun istutus ja illalla keskustelutilaisuus Soneran tukiasemasta ja myös alueen pysäköintiongelmista.

*Torstaina 4.9. tutustuttiin kasarmin luolastoon (kuvassa) ja *perjantaina oli jalkapalloturnaus lapsille. *Lauantaina viikon varsinainen tapahtuma ja *sunnuntaina yhteinen kävely kioskilta Varissuon kirkkoon, jossa Jumalanpalvelus. *Lisäksi lauantaina ja sunnuntaina yleisö pääsi tutustumaan kasarmilla työskentelevien taiteilijoiden työhuoneisiin. Viikon tapahtumat keräsivät runsaasti osallistujia ja Pääskyvuoren luolasto kiinnosti kaiken ikäisiä, opastajana Niko Aaltonen. Vuoren sisällä unohti olevansa maan alla, toki ikkunoita oli vähemmän kuin normaaleissa toimistotiloissa.

*Koko perheen liikuntapäivä  Tilhenkentällä la 6.9. osana kaupunginosaviikkoa (iso kuva). Yleisöä oli paikalla runsain joukoin. Lapset ja aikuiset pääsivät kilpailemaan tikanheitossa. Lapset juoksivat, heittivät palloa ja näissä hyvät palkinnot: tuoteämpärit ja karkkipussit. Myynnissä oli makkaraa, kahvia, mehua ja pullaa ja arpajaiset saivat suuren suosion. Kirpputorimyyjät myivät tavaroitaan. Tilaisuudessa rekka-auton lavalla yleisöä viihdyttivät laulaja Reijo Roivas ja saksofonisti Rapi Tuominen. Lisäksi kentällä oli leikkimielinen Turun ladun taitoajotapahtuma, joka sisälsi pyörän katsastuksen, liikennesääntökyselyn ja normaalin pyörän hallintaa käsittävän taitoajon. Lisäksi he huolsivat pyöriä, tekivät kumien pumppausta, ketjujen öljyämistä ja ajoasennon määrittelyä. Valonia järjesti liikenneturvallisuustehtäviä sekä vinkkejä liikkumiseen hankalissa paikoissa.

Pienimmille tarkoitettu poniratsastus sai suuren suosion. Onneksi kaikki halukkaat lapset pääsivät Hannulan tallin pienen Shetlannin ponin selkään, voimat riittivät hyvin 1,5 tunnin kyyditykseen. Motivaatio oli koetuksella, kun se joutui kiertämään ympyrää ja joka puolella oli herkullista ruohoa.

*Tänä vuonna järjestettiin jo kolmannen kerran puurojuhla Mukkelis kerhokeskuksessa pe 5.12. Osallistujia oli paikalla noin 50. Tilaisuudessa esiintyivät Kotkankadun päiväkodin Viherpeippojen ryhmän lapset esittäen tonttutansseja sekä joulupukki Jarl Rosenqvist kävi jakamassa lahjoja lapsille jo tuttuun tapaan. Glögi, piparit ja Hanna Maaskolan tekemä riisipuuro maistuivat kaikille.

*Pääskyläinen kirjoittaa Talvitien asfaltoinnista, joka alkamassa vuoden aikana. Munkkion puiston jalkapallomaalit saatiin takaisin ja suurin puheenaihe Pääskyvuorenrinteen kaava. Lisäksi Pääskyvuoren koulun palkitut, seuran historiaa osa 7 ja 30-vuotias seura, Satujen saari Islanti, Äidin muistolle. Mainoksina mm. Sisustushalli, Kehysaitta, Painotalo Painola, Optikko Ukkonen, APT-Elektro, Hassinen aiempien uskollisten mainostajien lisäksi.

Tilhenkentällä 6.9. Risto vas. ja Jarimo grillaamassa – huom. hohtavan valkoinen pöytäliina vaikka miehet asialla, kuva Reijo Roivas.