Tapahtumia 2018

*Pääskyvuoriseuran vuosikokous Turun A-Killassa to 1.3. Kiltalaiset yllättivät kokousväen runsailla kahvipöydän antimilla.

*Pääskyläinen 2018 kirjoittaa: Pääskyvuorenrinteen kaava-alue alkanut rakentumaan, Kaupungin kärkihanke Turun tiedepuisto Kupittaan ja Itäharjun alueilla, Koulun hankesuunnittelu, Seuran historia osa 9B, Sattumuksia, kuvia ja muistikuvia Pääskyvuorelta, Aikuinen nainen armeijan leivissä, Suomen juhlavuosi 2017, Yhteisöjuhla A-Killan pihassa, Pääskyvuoren koulun stipendit, Parturi-Kampaamo Niina K. Mainostamassa koruliike Corona aiempien mainostajien kanssa.

*Perinteinen Pääskyvuoripäivä la 22.9. tuulisella Tilhenkentällä. Aluksi lippukunnanjohtaja Eemeli Koski vastaanotti 2017 Pääskyvuoripalkinnon plakaatin ja kukkaset. Lippukunta Mustavuoren Sissit oli täyttänyt 80 vuotta ja partiolaisten kolo ja toimintaa Hurttivuoren seurakuntakodissa. Partiolaisten teltan pystytystä yritettiin, mutta tuuli osoittautui liian vaaralliseksi. Tikanheitto ja frisbeeputtaus oli hauskaa, mutta haastavaa samasta syystä. Lasten juoksukilpailun n. 50 osallistujaa ja v. 2007 – 2015 syntyneistä pienimmät saivat hyvän myötätuulen. Mitaleja ja Aku Ankkoja sekä karkkeja jaettiin palkintoina. Kasvomaalauksen sai ja keppihevosilla pääsi ratsastamaan. Reijon ja Rapin taustamusiikki tahditti menoa. Makkara maistui ja buffetti oli pakko pitää tuulen takia luistelukopissa. Kirpputorilla oli myynnissä mm. hunajaa ja töppösiä. Arpajaispalkintoja ja varsinkin Prisman lahjoittaman herkkukorin voittoa jännitettiin.

Pääskyvuoripäivää selvästikin arvostetaan, sillä seuran tytöt saivat ruusun ja suklaata! Sammuttimien tarkastaja joutui myrskytuhojen korjaukseen eikä päässyt paikalle. Palkintojen jaon kuva Reijo Roivas.

*Eliisa Pöyhönen täyttää kunnioitettavat 90 vuotta. Liikunnalliseen vuoteen on mahtunut 31:s Naisten Kuntovitonen. Seuran johtokunnan kokoukset sujuvat Eliisan kahvituksin. *Pääskyvuoriseuralta onnittelut myös Sirkka Miettiselle 80-vuotispäivänä. Sirkasta tuli seuran eka sihteeri v. 1983 ja sitä ennen hän oli jo aktiivinen Laukkavuoren asukasyhdistyksessä 70-luvun puolivälistä lähtien. Perheiden liikkuminen on lähellä sydäntä. Leikekirjoja löytyy kymmenittäin. Tarkka dokumentointi ja valokuvat kertovat osallistumisesta monenlaiseen yhdistystoimintaan ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. Pääskyläisessä jatkuu Sirkan kirjoittama seuran historia ja tapahtumia Miettiset tukevat tänäkin vuonna. *Onnittelut tasavuosista Reijo Roivas! *Yksi Suomen suosikkiruokakaupoista 2018 on Iltalehden lukijoiden valitsema Prisma Itäharju.

*La 8.12. jäsenillassa kahvittelun lisäksi Painotalo Painola tarjosi glögiä ja torttuja. Saimme tutustua Itäharjun entiseen seurakuntataloon, nykyinen Majatalo 22 kolerahautausmaan vieressä Vanhalla Littoistentiellä. Monen pääskyvuorelaisen ensimmäinen koulu 1. ja 2. luokilla ja äänestyspaikkanakin talo toiminut. Siellä on myös järjestetty kuntouttavaa hoitoa. Anna-Maija Miettinen esitteli taloa ja sen värikästä historiaa. Arpajaiset pidettiin ja joulukortteja oli myynnissä. Tihkusateessa paikalle saapui 16 jäsentä mukavan jouluiseen tunnelmaan. Lunta ei ollut maassa, piha-alueet jäisen liukkaita.

Kuvassa ikkunanäkymä kolerahautausmaalle.