Tapahtumia 2020

12.3. Pääskyvuoriseura esitti, että Littoistentielle välille Hännikönkatu – Tilhenkatu asennettaisiin yhteistyössä poliisin kanssa 1-2 nopeusvalvontakameraa. Perustelut: Littoistentiellä ajetaan ympäri vuorokauden suuria ylinopeuksia. Nämä nopeudet aiheuttavat vakavia vaaratilanteita tietä ylittäville jalankulkijoille (usein pieniä koululaisia, päiväkotiryhmiä ja ikäihmisiä) sekä sallittua nopeutta ajaville autoille. Näemme, että kiinteällä nopeusvalvontakameralla olisi pysyvä ylinopeuksia ehkäisevä vaikutus, jonka avulla onnettomuuksia ja vaaratilanteita pystyttäisiin vähentämään.

Korona muutti elämää ja 20.3. taudin ensimmäinen uhri Suomessa. 28.3.-19.4. Valtioneuvoston kanslia ilmoitti tekstiviestillä Uudenmaan ja muun maan välisen liikkumisen rajoittamisesta ja laivaliikenteeseen tuli rajoituksia sekä myöhemmin myös länsirajalle. Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmään kuuluvien toivottiin jäävän kotiin ja kaupoissa oli heille ostostunteja. Lähiopetusta kouluissa vain 1-3 luokkalaisille, erityisryhmille sekä varhaiskasvatuksessa ja etätyön myötä pieniä lapsia kotona sekä suuremmat kotikouluissa. Teatterit, urheilu- sekä musiikkitapahtumat ja yli 10 hengen kokoukset kiellettiin ainakin toukokuun puoliväliin. Turvaväleja suositeltiin, samoin käsien pesua ja desinfiointia, joten kättely ja halailu unohdettiin. Ravintolat ja ruokapaikat sulkivat ovensa, mutta take aweyta eli noutoruokaa sai ja työmaaruokaloita avoinna. Yrityksillä runsaasti lomautuksia tai irtisanomisia ja valtiota huudettiin apuun monelta suunnalta.

Pääskyvuoriseuran muutaman hengen johtokunta kokoontui maalis-toukokuussa pihamaalla turvavälit muistaen. Koulun viidelle oppilaalle jaettiin stipendit ja päiväkodista kouluun siirtyville lapsille ruusut. Näin on tehty kymmeniä vuosia.

Huhti-toukokuussa koronarajoituksia pikku hiljaa purettiin ja pienimmät pääsivät muutamiksi päiviksi kouluun ennen kesälomien alkua ja vastaanottamaan stipendit. Suomen koronatilanne rauhallinen heinäkuun puoliväliin mennessä, mutta koronan uhreja yli 300 ja tauti hengenvaarallinen. Matkustusrajoituksia on helpotettu lähialueiden maiden kanssa, mutta mm. Ruotsin tilannetta seurataan.

Kuvassa vuosien takaa seuran painattama postikortti.