Tapahtumia 2020

*12.3. Pääskyvuoriseura esitti, että Littoistentielle välille Hännikönkatu – Tilhenkatu asennettaisiin yhteistyössä poliisin kanssa 1-2 nopeusvalvontakameraa. Perustelut: Littoistentiellä ajetaan ympäri vuorokauden suuria ylinopeuksia. Nämä nopeudet aiheuttavat vakavia vaaratilanteita tietä ylittäville jalankulkijoille (usein pieniä koululaisia, päiväkotiryhmiä ja ikäihmisiä) sekä sallittua nopeutta ajaville autoille. Näemme, että kiinteällä nopeusvalvontakameralla olisi pysyvä ylinopeuksia ehkäisevä vaikutus, jonka avulla onnettomuuksia ja vaaratilanteita pystyttäisiin vähentämään.

Korona muutti elämää ja 20.3. taudin ensimmäinen uhri Suomessa. Valtioneuvoston kanslia ilmoitti tekstiviestillä Uudenmaan ja muun maan välisen liikkumisen rajoittamisesta 28.3.-19.4. ja laivaliikenteeseen tuli rajoituksia sekä myöhemmin myös länsirajalle. Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmään kuuluvien toivottiin jäävän kotiin ja kaupoissa heille ostostunteja. Lähiopetusta kouluissa 1-3 luokkalaisille, erityisryhmille sekä varhaiskasvatuksessa ja etätyön myötä pieniä lapsia kotona, suuremmat kotikouluissa. Teatterit, urheilu- sekä musiikkitapahtumat ja yli 10 hengen kokoukset kiellettiin toukokuun puoliväliin. Turvavälejä suositeltiin, samoin käsien pesua ja desinfiointia. Ravintolat ja ruokapaikat sulkivat ovensa, take aweyta eli noutoruokaa sai ja työmaaruokaloita avoinna. Yrityksillä lomautuksia tai irtisanomisia ja valtiota huudettiin apuun monelta suunnalta.

*Pääskyvuoriseuran muutaman hengen johtokunta kokoontui maalis-toukokuussa pihamaalla turvavälit muistaen. Koulun viidelle oppilaalle stipendit ja päiväkodista kouluun siirtyville lapsille ruusut entiseen tapaan. Näin on tehty kymmeniä vuosia.

Huhti-toukokuussa koronarajoituksia pikku hiljaa purettiin ja pienimmät pääsivät muutamiksi päiviksi kouluun ennen kesälomien alkua ja vastaanottamaan stipendit. Suomen koronatilanne rauhallinen heinäkuun puolivälissä, mutta koronan uhreja yli 300 ja tauti hengenvaarallinen. Matkustusrajoituksissa tilannetta seurataan. Elokuun aikana tilanne pahenemassa monessa maassa. Syyskuun puolivälissä päätetty matkustamiseen tulevan helpotuksia tietyin ehdoin.

*Kuvassa vuosien takaa seuran painattama postikortti. Kotisivujen kuvituskuvina Linkkitornista otettuja kuvia tai maisemakuvissa Pääskyvuoren alue tutuksi. Kuvat voivat olla otettu tapahtumien yhteydessä tai muuna aikana.

Tornikuva Lauri Seppälä 2012.

*Aiottua Pääskyvuoripäivää ei voida järjestää syyskuussa koronatilanteen takia. *Johtokunta kokoontui syyskuun alussa edelleen ulkotiloissa, seuraava kokous ti 3. marraskuuta klo 16.30.

*Pääskyvuoripalkinnon 2019 sai Sirkka Miettinen la 5.9. kiitoksena vuosikymmenten työstä alueella. Pääskyvuoriseuran ensimmäisenä sihteerinä seuran perustamisesta v. 1983 aina 2000-luvun alkupuolelle hän on toiminut vuosia johtokunnan aktiivisena jäsenenä ja joko sihteerinä tai varapuheenjohtajana. Lasten Talvitapahtumaa on vietetty jo 1970-luvun Laukkavuoressa ja kaikkien ikäluokkien lapsia on osallistunut hiihtokilpailuihin ja luisteluihin. Joskus juoksu on korvannut talviset lajit. Jonkun on tarvinnut pitää naruja käsissään, kun vuosien aikana on järjestetty monenlaisia tempauksia, retkiä, talkoita, muistamisia, palkintoja, messuilla päivystämistä, kirppistapahtumia sekä humanitäärisiä avustusmatkoja. Sirkan lehtijuttuja aikoinaan aiheesta kuin aiheesta, toki usein Pääskyvuorta koskevia asioita. Myös itse tehdyt kortit syntyvät käden käänteessä. Kamera on kulkenut mukana ja tarkkoja tietoja tapahtumista on kymmenissä kansioissa. Sirkka ja Lasse Miettinen perustivat Pääskyläinen-lehden v. 1995 ja Sirkan kirjoittama Pääskyvuoriseuran historia luettavissa jatkokertomuksena edelleen. Pääskyvuoriseura onnittelee!