Tapahtumia 2020

*12.3. Pääskyvuoriseura esitti, että Littoistentielle välille Hännikönkatu – Tilhenkatu asennettaisiin yhteistyössä poliisin kanssa 1-2 nopeusvalvontakameraa. Perustelut: Littoistentiellä ajetaan ympäri vuorokauden suuria ylinopeuksia. Nämä nopeudet aiheuttavat vakavia vaaratilanteita tietä ylittäville jalankulkijoille (usein pieniä koululaisia, päiväkotiryhmiä ja ikäihmisiä) sekä sallittua nopeutta ajaville autoille. Näemme, että kiinteällä nopeusvalvontakameralla olisi ylinopeuksia ehkäisevä vaikutus onnettomuuksien ja vaaratilanteiden vähentämisessä.

Korona muutti elämää ja 20.3. taudin ensimmäinen uhri Suomessa. Valtioneuvoston kanslia ilmoitti tekstiviestillä Uudenmaan ja muun maan välisen liikkumisen rajoittamisesta 28.3.-19.4. ja laivaliikenteeseen rajoituksia sekä myöhemmin myös länsirajalle. Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmään kuuluvien toivottiin jäävän kotiin ja kaupoissa heille ostostunteja. Lähiopetusta kouluissa 1-3 luokkalaisille, erityisryhmille sekä varhaiskasvatuksessa ja etätyön myötä pieniä lapsia kotona, suuremmat kotikouluissa. Teatterit, urheilu- sekä musiikkitapahtumat ja yli 10 hengen kokoukset kiellettiin toukokuun puoliväliin. Turvavälejä suositeltiin, samoin käsien pesua ja desinfiointia. Ravintolat ja ruokapaikat sulkivat ovensa, take aweyta eli noutoruokaa sai ja työmaaruokaloita avoinna. Yrityksillä lomautuksia tai irtisanomisia ja valtiota huudettiin apuun monelta suunnalta.

*Pääskyvuoriseuran muutaman hengen johtokunta kokoontui maalis-toukokuussa pihamaalla turvavälit muistaen. Koulun viidelle oppilaalle stipendit ja päiväkodista kouluun siirtyville lapsille ruusut entiseen tapaan. Näin on tehty kymmeniä vuosia.

Huhti-toukokuussa koronarajoituksia purettiin ja pienimmät pääsivät kouluun ennen kesälomaa ja vastaanottamaan stipendit. Suomen koronatilanne rauhallinen heinäkuun puolivälissä. Elokuussa tilanne pahenee monessa maassa. Syyskuun puolivälissä matkustamiseen helpotuksia, mutta kuun lopussa tilanne huononee. Marraskuussa tartuntoja ja altistuksia ympäri Suomenkin ja koronan uhreja yli 500 joulukuun lopulla.

*Kuvassa vuosien takaa seuran painattama postikortti. Kotisivujen kuvituskuvina Linkkitornista otettuja kuvia tai maisemakuvissa Pääskyvuoren alue tutuksi. Kuvat voivat olla otettu tapahtumien yhteydessä tai muuna aikana.

Tornikuva Lauri Seppälä 2012.

*Aiottua Pääskyvuoripäivää ei voitu järjestää syyskuussa koronatilanteen takia. Pääskyläinen-lehteä ei painettu.

*Jäseniltaa ei loppuvuoden aikana, mutta jouluyllätys kylläkin. Voittajille ilmoitimme henkilökohtaisesti.

*Pääskyvuoriseuralla oli oma myyntipiste adventtimyyjäisissä su 29.11.20 Varissuon kirkolla. Käytettiin suositusten mukaan maskia.

*Johtokunta kokoontunut edelleen ulkona ja seuraava johtokunnan kokous vuodenvaihteen jälkeen.