Tapahtumia 2023

Kiitos seuran tukemisesta vuoden aikana ja tervetuloa tapahtumiin vuonna 2024.

*Pääskyvuoriseura oli Varissuon kirkon joulumyyjäisissä su 3.12. seuran leikekirjoja mukana sekä arpoja myytiin. Jouluisen korin arvonta 13.12. ja voittajalle ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti.

  *Kuvassa partiosta neiti S. (vas.), pj. Mika Maaskola ja Eija Koivisto.

*Vuoden 2023 Asukasbudjettiin on varattu 3 miljoonaa euroa seuraavalla kierroksella. Ehdotusten keruu ollut 1.10.-31.11.2023. Tällä kierroksella ei erityistä teemaa, vaan ehdotuksia sai tehdä vapaasti, kunhan ehdotukset täyttävät kriteerit. Ehdotuksia käydään läpi ja äänestys tulossa alkuvuodesta 2024.

*Pääskyvuoriseuran 40-vuotisjuhlat pidetty kutsuvieraille lauantaina 28. lokakuuta koululla.

Juhlassa Pääskyvuoriseuran aktiiveja palkittiin Suomen Kotiseutuliiton ansiomerkillä, seuran viirillä ja SKL:n hopeisilla kaulariipuksilla. Lahjana saadussa taulussa on kuvattuna Itä-Turun alueita, joissa Katariinanseurakunta toimii. Kiitos kaikille juhlavieraille, kun olitte jakamassa juhlapäivää kanssamme!

*Pääskyvuoripäivä oli la 23. syyskuuta Tilhenkentällä. Edeltävien päivien pouta muuttui vähän sateisemmaksi. Poni on aina lasten suosikki. Pääskyvuoriseurapalkinto 2022 annettiin kasarmin taiteilijatalon Fimbul ry:lle. Seurakunnalla oli kinkkinen luontopähkinä purtavana. Pääskyvuoriseuran myyjät kirppismyyjien kanssa uhmasivat pieniä kuuroja. Juoksukilpailussa 3-vuotiaista alkaen oli ala-asteikäisiä osallistujia. Väliaikana kiinnosti onginta ja erilaisia ”vonkaleita” tarttui pikku ämpäriin. Palkintopalli oli uusi tai aina yhtä jännittävä kokemus myös ja valokuva nyt muistona päivästä. Parhaille annettiin mitali kaulaan ja kaikki saivat K-Supermarket Nummenpakan lahjoittaman TV Mix -karkkipussin. Kiitos kauppiaalle! Arpaonni osui omalle kohdalle tai meni ohi. Kiitos kaikille arpavoittoja lahjoittaneille. Hyvin jaksettiin buffetin jälkeen. Raitis ilma ja hyvä seurakin antoi eväitä arkeen.

*Puuasiantuntija Aki Männnistö kertoi Laukkavuoren ja Munkkionpuiston alueiden puista to 21.9. Meille selvisi, että suosituin puu on tervaleppä ja toisena rauduskoivu. Munkkionpuistossa on puista yksi pihta, saarnivaahtera, harmaaleppä, koristeomenapuu, piiskapoppeli, salava, ruotsinpihlaja ja isolehtilehmus. Muita puita on useampia.

* Pääskyläinen on jaettu ennen Pääskyvuoripäivää 23.9.2023: Paaskylainen_2023

*La 5.8. oli Pääskyvuoriseuran leikekirjoja luettavana ent. kasarmilla Fimbul Taiteilijatalossa Luolastopolku 31. Lapsille ongintaa. Fimbul Konstvägen oli ympäristötaiteen ja paikkasidonnaisen taiteen tapahtuma keskellä Pääskyvuoren vanhaa kasarmialuetta, joka on rakentunut toisen maailmansodan aikana rinteeseen ammustuotantoa varten louhittujen luolien ympärille. Fimbul Konstvägen -tapahtuma levittäytyy reilun kilometrin pituiselle reitille, jota ympäröi tämä ainutlaatuinen luolasto, metsämaisema ja Pääskyvuoren tunnetuin maamerkki linkkitorni, joka näkyy kauas Turun alueelle. Fimbul Konstvägen on auki koko elokuun 24/7. Yleisöllä oli mahdollisuus perehtyä ainutlaatuiseen kasarmialueeseen samalla tutustuen ympäristön ehdoilla tehtyyn nykytaiteeseen. Jokainen teos käsittelee omalla tavallaan luonnon monimuotoisuutta, ympäröivää ympäristöä ja tämänhetkistä ilmastokriisiä. Vuonna 2023 Fimbul Konstvägenillä nähty 5–10 kuratoitua teosta Fimbul Taiteilijatalo ry:n ja Jöötti ry:n jäseniltä. Tapahtumasta on tarkoitus tehdä toistuva, jokavuotinen kesätapahtuma.

TEOKSET-KARTTA_FimbulKonstvagen2023

TAITEILIJAT_ja_TEOKSET_FimbulKonstvagen2023

*Johtokunnan kokous kesän jälkeen pidettiin ke 23. elokuuta Turun A-Killassa.

*To 10.8. Lassen päivän piknik Munkkionpuistossa Miettinen-tammella.

*Seuran johtokunnan kokous oli ke 7.6. Pääskyvuoren päiväkodissa Kalervonkatu 12.

*Koululaisille annettu viisi stipendiä ja päiväkodin lopettavat lapset saivat ruusun.

*Maanantaina 15.5. mielenosoitus Kaupungintalon edessä yhdessä Jäkärlän, Varissuon ja Pääskyvuoren koululaisten hyväksi teemalla ”Lapsilla tasavertainen oikeus lähikouluun”.

*Pääskyvuoriseura ry:n teki kannanoton liittyen Varissuon oppilaitten tuloon Pääskyvuoren koulun tiloihin. Kannanotto on lähetetty eteenpäin: Toivomme, että Varissuolla säilyy lähikoulu ja tarvittava väistötila Varissuon koululle löytyy Varissuolta… Nimien keräys koululaisen äidin aloittamaan kuntalaisaloitteeseen päättyi 2.5.23.

*Pääskyvuoriseura ry:n vuosikokous pidetty ke 26.4. Turun A-Killassa ja sen jälkeen johtokunnan kokous.

*Johtokunnan kokous ke 22.3.  Turun A-Killassa.

Pääskyvuoriseuran puheenjohtaja vuodesta 2009 lähtien on ollut Mika Maaskola, p. 040 5591 423, Korpinkatu 5 F, 20610 Turku, s-posti: mika.maaskola(a)turku.fi 

Seuran kotisivut: www.paaskyvuoriseura.fi ja s-posti: info(a)paaskyvuoriseura.fi . Seuran sähköpostiin voi laittaa juttuvinkkejä, valokuvia ja tapahtumaehdotuksia.

Kuvassa Auran Aaltojen yöhaukka Lasse Miettinen, päivämäärä ei tiedossa.

Kuvassa Auran Aaltojen yöhaukka Lasse Miettinen, päivämäärä ei tiedossa.