Jaanin paloasema 2012

Vuonna 1968 perustettu paloasemamme on palvellut Itä-Turussa kunniakkaasti 1.6. asti, jolloin palomiehet jättivät aseman ja heitä on nyt mm. uudella Liedon paloasemalla. Tuhannet ihmiset kärsivät turvattomuudesta. Yle on ottanut huomioon asian Mikä mättää -sarjassa. Paloaseman viereisen Ahtolan omakotiyhdistyksen kaksi aktiivista rouvaa aloittivat nimien keruun paloaseman puolesta vuoden 2011 loppupuolella, Merja Heinosen nimi oli paljon esillä. Yksityisiä allekirjoittajia oli yli 8300, lisäksi yritykset, yhdistykset ja yhteenliittymät tukivat allekirjoituksellaan asiaa. Sisäministeri Päivi Räsänen sai tiedon ihmisten huolesta tammikuussa 2012, kun allekirjoitukset luovutettiin hänelle.

Pro Jaanin paloasema on koonnut kaupunginosat, pientalo- ja omakotiyhdistykset, kiinteistöyhtiön, yhdyskuntatyöryhmän ja yhdistysihmisiä miettimään toimia tilanteen ratkaisemiseksi. Jaanin palomiesten tärkeästä työstä koottiin valokuvanäyttely Itä-Turku palaa, joka on keväällä ja alkukesän ollut Skanssissa, Kupittaan Citymarketissa, Itäharjun Prismassa, Varissuon ja Nummen kirjastoissa. Turun valtuustopuolueiden puh.johtajille annettujen taulujen luovutuksia on Facebookissa Pro Jaanin paloasema -sivuilla ja lähes jokaiselle riittänyt omansa. Hätä on todellinen Itä-Turussa ja asian kanssa nyt eletään. Miten saadaan turvallisuus entiselle tasolle? Meillä on käytössä vain havuluuta ja hiekkaämpäri, kaksi ambulanssia päivystää Jaanin paloasemalla ilmeisesti tämän vuoden loppuun. Eliisa Pöyhönen oli seurasta paikalla, kun palomiehet lähti.

 

Turun Sanomat kirjoittaa elokuussa 2020, että suunnitelmia tehty paloaseman saamiseksi Kaarinaan Krossin alueelle, joka on lähellä Helsingintietä.