Tapahtumia 2011

*Talvitapahtuma pidettiin jo perinteiseen tapaan Tilhenkentällä su 27.2. hienossa säässä. Tapahtuma keräsi mukavasti ulkoilijoita pakkaskauden jälkeen. Kovat harjoitukset takana selvästikin kaikilla kilpailijoilla ja venymisiä nähtiin. Lapset luistelivat ja hiihtivät kilpaa vanhaan tuttuun tapaan ja myynnissä oli makkaraa, kahvia, pullaa ja Jalostajan hernekeittoa. Lisäksi pidettiin arpajaiset ja jaossa oli hyvät palkinnot. Kaikki osallistujat saivat palkintopussin sekä joka sarjan kolme parasta mitalin. Vanhimmat hiihtäjät saivat lisäksi pokaalin. Päivän tulokset eri jutussa. Tänä vuonna saimme tehdä yhteistyötä myös Pääskyvuoren koulun vanhempainyhdistyksen kanssa. He myivät omia kannatustuotteitaan ja teatterilippuja Risto Räppääjän esitykseen.

*Pääskyvuoriseura ry:n vuosikokous to 14.4. pidettiin Pääskyvuoren koulun ruokasalissa. Esillä sääntöjen määräämät asiat. *Koululla 31.5. yleisötilaisuus Pääskyvuorenrinteen täydennyskaavoituksesta 24 hehtaarin alueelle, kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin esitteli suunnitelmia kiinnostuneelle yleisölle.

*Särkänniemen retkellä lasten eläintarhassa su 5.6. viihtyivät niin lapset kuin aikuiset, kun sai rapsuttaa eläimiä ja lukea tietoja niistä sekä rauhoittua muun tohinan jälkeen. Kymmeniä eri lajeja omissa aitauksissaan ja häkeissään: kukonpoikia, lintuja, kilpikonnia, aaseja, riikinkukko ja nukkuvia koiranpentuja. Kanoja juoksenteli vapaanakin. Richardsonin maaorava sulloi ruokaa isoihin poskipusseihin ja kuljetti sitten myöhemmin piiloon. Minipossuilta, nimeltään Linda ja Lola, kätkettiin porkkanan ja omenan paloja, joita ne etsivät. Leikin nimi on possupiilo. Ne syövät myös puuroa. Vuohille tuotiin kerppuja, jonka jälkeen ne kiipesivät korkealle katselemaan ympärilleen. Kuumalla ilmalla poneja käydään uittamassa Näsijärvessä ja alpakoiden kanssa saatetaan mennä kävelylle, niiden johtaja on Ranskassa syntynyt Juliette. Kanien aitauksen alla oli noin 20 cm syvyydessä verkkopohja, etteivät ne karkaa ulos. Naudalla on monta mahaa, kyyttö on uhanalainen, sarveton itäsuomalainen nauta ja älykäs laumanjohtaja, joka saa usein kaksosvasikoita. Särkänniemen kyyttöjen nimet ovat Iris ja Hilma. Pääskyvuoriseuran järjestämä vuoden matka oli niin suosittu, etteivät kaikki halukkaat mahtuneet mukaan.

*Kalervo Pohjoiskankaan pitkä elämä loppui sairauskohtaukseen kesällä. Toiminnan mies oli seuramme aktiiveja vuodesta 1993. Muistamme lämmöllä makkaramestariamme ja humanitääristen matkojen miehen. Hänen poismenonsa jätti ison aukon riveihimme.

*Jatkoa jättipalsamitalkoille ti 2.8.

*Pääskyvuoripäivää vietettiin Tilhenkentällä la 1.10. aika hyvässä syyssäässä. Lapset ja aikuiset kilpailivat tikanheitossa ja lisäksi oli luontopolkurastit perheille metsässä – näissä kaikissa hyvät palkinnot. Yleisurheilukokeilua ohjaajien kanssa. Tarjolla oli makkaraa, kahvia, mehua, pullaa ja muurinpohjalettuja. Tietysti myös kirpputorimyyjät tulivat paikalle sekä perheen pienimmille oli pomppulinna, koira-ajelua ja kasvomaalausta. Tilaisuudessa rekka-auton lavalla yleisöä viihdyttivät laulaja-kosketinsoittaja Reijo Roivas ja saksofonisti Rapi Tuominen. Lavalla myös samana iltana televisiossa esiintyvät Suomen Talent -kilpailijat Oskar ja Jere

Buffetin Maisa, Lea ja Risto palvelivat hymy huulilla, kun makkarat ja letut tekivät kauppansa.

*Laukkavuoren uimahallin toiminta loppui toukokuussa, joten siellä ei voi enää viettää jäseniltoja. Tällä kertaa päätettiin järjestää puurojuhla Hurttivuoren seurakuntakodissa la 3.12. Kaikki seuran jäsenet oli kutsuttu mukaan ja heitä oli paikalla lähes 40. Tilaisuudessa Kotkankadun päiväkodin lapset esittivät tonttutansseja ja joulupukki kävi tietysti ilahduttamassa kaikkia ja jakamassa lahjoja lapsille. Glögi, piparit ja Eijan riisipuuro maistuivat. Johtokunnan ja talkooapulaisten joulujuhlia vietettiin 3.12. jäsenillan jälkeen srk-kodissa. Johtokunta järjesti ruokailun.

Harjalintuja oli Kanarialla kolme, joista yksi poistui kesken kuvauksen Laukkavuoreen(?!), josta se pelastettiin jouluviikolla 2011 Turun eläinhoitolaan. Kuva Klaus Nykänen.

*Pääskyläisessä mainostamassa mm. Turun joukkoliikenne, Akkupojat, Pelipeitto Oy entisten lisäksi. Jutun aiheina koulun tasavuodet, Koulumuistoja 1970-luvulta, Stipendit ja Hymypatsaat, Janne Gröning-luontokuvaaja, Mihin taidetta tarvitaan, Seuran historiaa osa 4.