Kuralan kylämäki kesä 2022

Kuralan Kylämäen lähialueilla toimiville yhdistyksille, Kulttuuriympäristöjen parissa toimiville yhdistyksille

Alkukesän tervehdys Kuralasta! Viime kesänä Kuralan Kylämäessä aloitettu Yhdessä ympäristössä -projekti, jossa vaalitaan ja hoidetaan kulttuuriympäristöjä, jatkuu jälleen talvitauon jälkeen. Julkaisemme tapahtumatiedotteet Turun museokeskuksen Kulttuuriperintö-blogissa, jonka julkaisusta 30.5. voi aina käydä kurkkaamassa uusimmat asukastapahtumat. Artikkelia päivitetään säännöllisesti: http://kulperi.blogspot.com/2022/05/kulttuuriymparistojen-vaaliminen.html

Myös sähköpostitse tai puhelimitse voi ilmoittautua mukaan ottamalla yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Kesäkuussa Kuralan Kylämäessä on ohjelmassa nokkostalkoot 8.6., nuoremman polttokenttäkalmiston kasvillisuuden hoitoa 9.6., linturetki 12.6., miniseminaari perinnemaisemien hoidosta ja merkityksestä 13.6., nokkosten hyötykäytön työpaja 15.6. ja kerpputalkoot 20.6.

Lisää tapahtumia on tulossa keskikesällä, jolloin muinaisjäännösalueen kasvillisuuden hoitoa jatketaan viikatteilla niittäen, tutustutaan museopuutarhaan ja kasvikokoelmaan, järjestetään ohdaketalkoot laitumella, keitetään punamultaa ja maalataan sillä uusia aitoja sekä tutustutaan maatalousympäristöjen päiväperhosiin. Myös muualla maakunnassa tullaan projektin puitteissa järjestämään kulttuuriympäristöteemaan liittyviä, kaikille avoimia tapahtumia, joista tiedotetaan lähiviikkoina.

Vanha puutarhalajike, idänunikko ’Olympia’

Tätä tiedotetta voi jakaa eteenpäin yhdistyksen jäsenille. Sähköisessä ilmoittautumisessa yksi henkilö voi tehdä kaksi erillistä ilmoittautumista samalla sähköpostiosoitteella, eli esimerkiksi itselleen ja lapselleen. (Jos haluaa ilmoittaa itsensä lisäksi mukaan useita lapsia, asian voi kertoa ilmoittautumislomakkeen lisätietokohdassa.) Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan ja tapahtumiin! Ystävällisin terveisin Yhdessä ympäristössä -projektin koordinaattori Kristiina Syrjäsuo.

Kristiina Syrjäsuo tutkija, Museopalvelut, kokoelmat ja kulttuuriperintö, Turun kaupunki, p. 040 484 0510

etunimi.sukunimi@turku.fi