Pääskyvuoripalkinto 2007 – 2008

*Pasi Pentikäiselle vuoden 2007 Pääskyvuoripalkinto. V. 1992 lähtien hän on ollut opettajana eri luokilla ja oppilaiden kanssa yöretkiä Paraisille ja hiihtomatkoja Leville. Pohjoismaiden neuvosto rahoitti 16 oppilaan esiintymis- ja kouluttautumismatkan Ruotsiin. Esityksiä on ollut Jyväskylän ja Kuopion kaupunginteattereissa.

Vuoden 2007 Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Pääskyvuoren koulun 4A- ja 6B-luokat esittivät opettajien johdolla Tuntematon sotilas –näytelmää useana iltana koululla. Esitys sai paljon kiitosta myös lehdissä ja Turku TV:ssa. Kansallisena veteraanipäivänä 27.4.08 näytelmä valloitti Turun kaupunginteatterin suuren lavan 600 katsojaa. Silmäkulmat kostuivat, sillä niin koskettavaa oli lasten laulu ja tanssi sekä puheosuudet. Todellinen kunnianosoitus 90-vuotiaalle Suomelle! Pasi lähettää koulun Ullalle kiitokset, ilman Ullaa moni projekti olisi jäänyt toteutumatta.

*Markku Kiili hauskutti lapsia Tilhenkentällä. Häneltä kysyttiin, mitä talonmies oikein tekee kaiket päivät ja hän vastasi: -Nukkuu. Markku palkittiin 2008 Pääskyvuoripalkinnolla. Talonmies hänestä tuli lähes 30 vuotta sitten. Työhön kuuluu usein työsuhdeasunto ja niinpä Markkukin muutti siinä vaiheessa pois äidin helmoista. Hurttivuoressa Siwan talojen asioita hän on hoitanut v. 1990 lähtien. Työ on hyvin vaihtelevaa ja itsenäistä, niin pihatöitä säiden mukaan kuin atk:lla lämmön ja veden valvontaa. Talonmies huoltaa ja korjaa, hän tietää sauna- ja pesuvuorot ja tuntee asukkaat. Alkuaikoina, kun pikkupojat olivat pahanteossa, hän kysyi asunnon numeroa ja tiesi heti nimen.

Markku on ollut nelisen vuotta 1998 synt. poikien jalkapallovalmentajana Turun Nappulaliigassa. Hän kalastaa ja on toiminut puheenjohtajana ja nyrkkeilyvalmentajana Turun Jyryssä. Nyrkkeily sopii kaikille, jotka ovat hyviä väistämään kuten hän! Pääskyvuoripalkinto nosti Markun palkitsemisella esiin talonmiehen ammatin tärkeyden. Talonmies on asukkaiden tuki ja turva. Kuva 22.2.2009 Talvitapahtumasta, jossa jaettiin 2008 palkinto.