Pääskyvuoripalkinto 2009 – 2013

*Pääskyvuoriseura päätti palkita alueella pitkään toimineen PC-Mikropajan omistajan Jorma Taskisen Pääskyvuoripalkinnolla 2009. Jorma Taskinen on myös ”rauhan nobelisti”. Liike on toiminut samassa osoitteessa Littoistentiellä jo vuodesta 1986. Yrityksen toimintaa kuvaa tietokoneiden, niiden oheislaitteiden ja ohjelmistojen vähittäiskauppa. Yritys huoltaa tietokoneita ja poistaa virukset nopeasti ja tehokkaasti. Vanhakaan tietokone ei ole ongelma, sillä huoltoa osataan antaa myös vanhoihin koneisiin. Yritysidea perustuu hyvään yksilölliseen palveluun, ripeään huoltotoimintaan ja edulliseen hinnoitteluun. Liikkeestä saa myös teknistä tukea.

*Talvitapahtumassa julkistettiin vuoden 2010 Pääskyvuoripalkinnon saaja, monta vuosikymmentä Pääskyvuorella vaikuttanut Alli Piippo. Hän on lähes 50 vuotta asunut Tilhenkentän lähellä ja muistaa, kuinka asuinalue oli aiemmin peltoa. Työelämässä kuurojen sisäoppilaitoksen opetustyössä ja emäntänä hän on tottui lasten ja nuorten ohjaamiseen ja opettamiseen. Hurttivuoren seurakuntatalolla hän on ohjannut posliinimaalausta.

*Pääskyvuoripalkinnon 2011 sai Pääskyvuoren kioski, joka on toiminut alueella kymmeniä vuosia. Kioskin pitäjä on vaihtunut ja 1960-luvulla kioskirakennus sijaitsi Littoistentien toisella puolella. Markkinatilanne on haasteellinen, koska kaupat ovat auki joka päivä. Palkinnon otti myöhemmin vastaan Reza Rashidzadeh.

*Pääskyvuoripalkinto 2012 luovutettiin Talvitapahtumassa Merja Heinoselle Ahtolan omakotiyhdistyksestä. Merja oli järjestämässä nimien keruuta Jaanin paloaseman puolesta ja sisäministeri saikin tuhansien nimien adressin ja hyvät perustelut asian tärkeydestä. Ahtolalaisten johdolla yhdistykset ja yhteenliittymät kokoontuivat lukuisia kertoja vuoden 2012 aikana pohtimaan toimia aseman säilyttämiseksi. Viranomaisiin oltiin yhteydessä ja valokuvat palopoikien vaativasta työstä kiersivät Itä-Turun kauppakeskuksissa ja kirjastoissa. Kuvia saivat vaalien alla myös lähes kaikki Turun valtuustopuolueiden puheenjohtajat. Paloasema Helsingin tien varteen on nyt esillä puheissa, mutta ainoastaan ambulanssi on turvanamme tällä hetkellä Jaanin paloasemalla.

*Pääskyvuoripalkinnon 2013 saaja on Mauri Hassinen, Ravintola Linnunradan isäntä. Ravintola on kokoontumispaikka, jossa terassi elää ja ujompikin heläyttää karaokea viikonloppuisin. Hänen kirpputorinsa on ollut esillä mm. Suomen huutokauppakeisarin ohjelmassa. Kierrätyshän on arkipäivää: ihmisten valinnat säästävät raaka-aineita ja kaatopaikkajätteen määräkin pienenee, kun tavara kierrätetään.

Kuvassa Kuukkelinpuiston kukkaloistoa elokuussa 2020.