Tapahtumia 2013

*Pääskyvuoriseuran Talvitapahtumassa kunnolliset ladut odottivat taas kilpailijoita Tilhenkentällä ja jää oli liukas hiihtoloman päätöspäivänä su 24.2. Pienimmät 2-3-vuotiaat ehkäpä elämänsä ensimmäisissä talvikisoissa, mutta tuskin viimeisissä, kun Pääskyvuoressa ollaan. Eri-ikäisillä matkojen pituus vaihteli, kaatumiset ja muut vastoinkäymiset selittävät osaltaan aikaeroja. Lopuksi oli kuitenkin tosi kivaa, kun kilpailijat palkittiin ensin mehulla ja pullalla, sitten sijoituksen mukaan mitalilla, tavara- ja karkkipussilla. Vanhimmat hiihtäjät saivat pokaalin ja yksi heistä voitti Prisman herkkukassin arpajaisissa. Mahtava päivä sujui ulkoilun merkeissä ja liukurit olivat kovassa käytössä kentän reunoilla. Suomen naiset hiihtivät muuten samaan aikaan pronssia MM-kisoissa lasten suorituksista innostuneina. Talvitapahtuma on viimeinen 2000-luvulla, mikä on pystytty järjestämään helmikuussa.

Luistelu kerää kiinnostuneita kannustajia.

*Vuosikokous pidettiin seuran varastolla to 25.4. Käytiin läpi sääntöjen määräämät asiat ja ynnättiin edellinen tilikausi kahvittelun merkeissä. Suunnitelmissa seuran tasavuotisjuhlat. *Pääskyläinen onnittelee merkkipäivinä: Eliisa Pöyhönen, Sirkka Miettinen, Irma Järvinen, Virpi Kalliola, Reijo Roivas, Veepee  Lehto, Pääskyvuoren koulun vanhempainyhdistys, Ruissaloyhdistys, Nummenpakanseura.

*Syksyisenä lauantaina oli juhlan aika Itä-Turussa, kun Pääskyvuoriseura ry vietti 30-vuotisjuhlia Tilhenkentällä. Puheenjohtaja Mika Maaskola toivotti kaikki tervetulleiksi kutsuvieraiden saavuttua ja sivusi puheessaan mm. Linkkitornin alueen tiivistämisrakentamista. Elina Rantanen toi kaupungin tervehdyksen (kuva), jonka jälkeen muisteltiin toiminnan alkuvaiheita ja historiaa:

Kuva Ossi Seppälä.

Seuraa olivat perustamassa huhtikuussa 1983 Juhani Naski, Väinö Huhtala, Kirsti Mietonen, Jorma Palonen, Taisto Lehto, Pirkko Berg, Lempi ja Arvi Peltonen sekä Miettisistä Lasse lupautui puheenjohtajaksi ja Sirkka aloitti sihteerinä. Toiminnanjohtaja Ilmari Rinne edusti Turkuseuraa kokouksessa. Sirkka on siitä lähtien dokumentoinut seuran vaiheita kuvin ja kirjoituksin, Lassen supliikilla asiat sujuivat hyvin.

Kahvittelun ja Reijo-Rapi-duon musiikin lisäksi oli Tilhenkentällä kaiken ikäisille ohjelmaa mm. ongintaa ja kasvomaalausta, tikanheittoa ja rastitehtäviä sekä Pääskyläinen-kilpailu, palkintojakin jaettiin ämpärikaupalla. Paikalla ollut paloauto kiinnosti ja ambulanssi toi paikalle Ville Vikingin, joka oli kaatunut polkupyörällä. Kouluvaarien edustaja kertoi vaarien toiminnasta mm. Pääskyvuoren koulussa. Paikalla ollut Kuntecin (ent. Viherliikelaitos) Riitta Kipinoinen toi nähtäväksi jättipalsamia, joka on saatu talkoilla lähes häviämään viereisen Karhunojan yläjuoksulta. Juhlapäivänä kasveja löytyi enää 10. Seura sai asukkaan toivomuksen nopeusrajoituksen laskemisesta pienellä kadulla. Lelukirppiksellä tavara vaihtoi omistajaa ja arpajaisten herkkukassin voitti pieni tyttönen. Kauniin päivän lopuksi kaksi kaverusta esitti Robinin Puuttuva palanen. Paikalla oli kutsuvieraita, perustajajäseniä, entisiä seuran aktiiveja ja asukkaita. Nykyisistä aktiiveista palkittiin viirillä tilintarkastaja ja naisväki Suomen Kotiseutuliiton teettämillä hopeakoruilla. Korun sai myös Eliisa Pöyhönen, joka jakoi kahvia koko tapahtuman ajan, vaikka täyttää piakkoin 85 vuotta, yhdistystyö pitää näet virkeänä.

Pääskyvuoriseura ry kiittää osakseen tulleista lukuisista onnitteluista, mm. Varissuo-Seura, Itä-Turun eläkkeensaajat, Turkuseura, Kouluvaarit, Kuntec, lukuisat yksityiset, Pääskyläisen onnittelijat.

*Tänä vuonna järjestettiin toisen kerran jäsenille puurojuhla Mukkelis-kerhokeskuksessa la 23.11. Osallistujia tuli paikalle tällä kertaa noin 40. Kotkankadun päiväkodin lapset esittivät tonttutansseja musiikin tahdissa ja joulupukki Jarl Rosenqvist kävi tietysti jakamassa lahjoja. Kaikkia taisi vähän jännittää pukin tulo paikalle. Glögi, piparit ja Hanna Maaskolan tekemä riisipuuro maistuivat joululta.

*Pääskyläisen juttuja mm. Joukkoliikennettä kehitetään Itä-Turussa ja koko kaupunkiseudulla, Pääskyvuoren koulun kuulumisia, Siamilaispatterin suojissa, Stipendit ja hymypatsaat, Itä-Turun nuoret kestävyysjuoksijat harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa. Mainostamassa mm. WOK & Coffee, Pelastusarmeija, Käsityö-Kaisa, Turun Lemmikkiasema ja aiemmat mainostajat.

Leijonia Etelä-Afrikassa, mutta onneksi aidan takana. Puh.joht. Mika Maaskola oikealla.