Tapahtumia 1994

Tapahtumia 1994

*Nuoriso oli räjäyttänyt seuramme ilmoitustaulun kioskin seinällä uudenvuoden yönä. Lasten tapahtumaan varatut rahat menivät korvauksiin. Kulmakunta kirjoitti, miten Pääskyvuoreen tultiin aseiden kanssa tappelemaan – skinit kunnioittivat virkavaltaa, mutta hiphopparit ei. Linkkihalliakin vahingoitettiin. Väkivaltaan puuttumista vaadittiin tapaamisissa. Nuorilla oli paha olo ajan ja elämän paineissa. Kaupungin kanssa saatiin järjestettyä Munkkionpuistoon hyvin suosittu pelipaikka maaleineen ja se ehkä osaltaan rauhoitti tilannetta. 8.2. Lasse Miettisen haastattelu Turku Radiossa aiheena nuorisorikollisuus ja paikalla myös Kalervo Hietanen sekä Eeva-Sinikka Enges. *Seura oli tukenut rahallisesti L-S:n Moikoisten toiminta- ja palvelukeskus Merikarinaa ja kiitoksena laatan paljastus seinällä.

*Läpiajo kiellettiin sorapintaisilla Korpin- ja Hännikönkaduilla ja muistutettiin 40 km tuntivauhdista. *Förituvan illanvietto kutsutuille 8.2.

*Talvitapahtuman 22. kerta Tilhenkentällä su 13.2. Pakkasta -6 kisojen alkaessa, yöllä -28 ja oli mainostettu, että pakkanen piristää. Hurtin Tuoppi, Marjo ja Juha-Pekka Rantanen, lahjoitti lapsille mitalit, yrittäjiltä saatiin palkintoja ja lisää ostettiin. Teboililta kaasut, makkarat Lundenilta. Sotaveteraanien legendaarinen Aku Leino jakoi aamu 4:stä muhinutta hernesoppaa musiikin tahdissa. Mukana myös Turkuseuran pj. Kirsti Saksa sekä komissario Markku Järvinen ja TS:sta Aimo Massinen sekä Lokki-vanhemmista Kati Saarela. Markku Heikkilä oli Radio Sadasta äänittämässä ohjelmaa Huolestuttava nuorisoväkivalta. *Yrittäjä-palkinto 1993 uimahallin Vastamäen pariskunnalle.

*Kevätkokouksessa Hurtin Tuopin kabinetissa su 27.3. valittiin pj. Lasse Miettinen sekä Leena Julin taloudenhoitajaksi. *Miksi Talvitie on Fimbulvägen eikä Vintervägen: nimistötoimikunnan mukaan fimbul on jättiläinen Islannista ja tarkoittaa myös erittäin kylmää talvea. *Linkkihallissakin sai maksaa Turkuseuran aktiivisimman kaup.osaseuran jäsenmaksuja. *26.4. oli kaupunginosajaoston kokous Runosmäen nuorisotalolla ja tutustuminen uuteen Riihikallion kouluun.

*Kevätmarkkinat Laukkavuoressa su 15.5. Ohjelmassa oli puujalkakävelyä, kirpparit ja myynnissä mm. uunituoretta lakua sekä kukkia. Lasse Kiviniityn orkesteri viihdytti. Tuli satamäärin osallistujia, poliisi moottoripyörineen ja palokunta nosti Lassen 30 m korkeuksiin: -Saakohan yläkerroksen mamman tarvittaessa alas samalla härvelillä? *Kalervo Hietanen täytti 70 vuotta 15.5. onnittelukukkien kera.

*16.5. koululla tiedotettiin pihakilpailusta Pääskyvuoren omakotiyhdistyksen kanssa. Rakennusneuvos Raimo Narjus kertoi kilpailusta ja puutarhuri Antti Kauppila kasveista. Jo huhtikuussa kokoontunut ja kesän aikana pari kierrosta tehnyt alueraati: Pääskyvuoren oky:n Merja Kokkala ja Anna-Liisa Halmesvaara sekä Tauno Halonen ja Reijo Toivonen Ahtolan oky:stä ja Miettiset. *Miettiset ja Julin veivät stipendit koululle 4.6.

*Elokuussakin Sirkalla uusia kirjoituksia alueen ongelmanuorista. *30.8. seura sai entiset pankin toimitilat Kotkankadulla. Porukalla siivoamassa Terttu Uutela, Kyllikki Roivas, Eeva-Sinikka Enges, Eliisa Pöyhönen, Airi Murto, Raili Kuusela, Päivi Salo, Soile Halli ja Miettiset. Toimitilan avajaiset 27.9. ja Mauri Kivikoski musisoi sekä Osuuskaupan Osku ja Kreittonin Kalle lausuivat vitsejä. Vuoden yrittäjä-palkinto Taidekeidas Ky/Marjo ja Kimmo Saariselle. Paikalla ollut Turkuseuran edustaja sanoi arvostavansa aktiivisuutta ja varsinkin humanitäärinen avustustoiminta sai kehuja. Tiloista jouduttiin luopumaan roskapankki Arsenaalin ukaasin jälkeen, paikka ravintolakäyttöön.

*Musiikki- ja Kirjamessuilla Miettiset mukana 21.-23.10. päivystämässä Turkuseuran pisteessä. *Turkuseuran murreillassa Työväenopistolla paljon alueen asukkaita. *26.10. koulun euromessut, jossa seuramme oli mukana. *29.10. kirpparit Itäkeskuksessa. *Kaupunginosaseurojen tapaaminen Y-Hovissa 1.11. ja paljastettiin koko kaupungin pihakilpailun tulokset: voittajaomakotipiha Ahtolan Syrjäsuot (jaettu 1. sija), rivitalo Hurtinkadun Hempon yhtiö ja kerrostalo Laukkavuoren Kirjosieppo. Kaupunginosaseurojen toimintakilpailun voitto seuralle pistein 1030. *Turkuseuran syyskokous vanhassa Maarian pappilassa 22.11. Lasse Miettinen jatkaa sen hallituksessa, kaupunginosaseuroja on nyt yhdeksän. *Seuran syyskokous 28.11. koulun ruokasalissa, Kimmo Karsila uutena johtokuntaan.

*Turkuseuran aloitteesta puhdistettiin tosi vanhoja rautaristejä hautausmaalla kesän aikana. Jouluaatona aktiivit sytyttivät niihin Lassen lahjoittamat tuikut. *Kupittaan rautatieasemaa ja moottoritietä rakennettiin loppuvuoden aikana ja sitä seurattiin mielenkiinnolla.

*Matkoja 1994: Kulmakunnassa kirjoitus, miten pääskyvuorelaiset veivät jouluiloa Pietarin lastensairaalaan. Joulupukin polvelle haluttiin esittämään runoja ja lauluja ja hedelmät jaettiin. *Keväällä Tallinna-Tarto-Pärnu-Kuressaareen, 5 yötä. *2.7. matka Pyynikin kesäteatteriin, jossa Akseli ja Elina. *Heinäkuun Saarenmaan reissulla oli laivana Georg Ots (kuvassa) ja matkalla ensimmäinen linja-auto hajosi,  vara-autotkaan eivät luotettavia, niin ja yksi hotellit paloi eikä tullut vettä. *29.8. ostosmatka Tallinnaan. *Viipuriin syyskuun alussa. *Tallinnaan 14.-15.11. matka. *Uudenvuoden matka Pietariin 31.12.94-1.1.95.

Näin Sirkka Miettinen muistelee tapahtumarikasta vuotta.