Tapahtumia 1994

*Vuosi alkoi hulinoissa, kun pääskyvuorelaiset veivät pietarilaiseen lastensairaalaan valtavasti hedelmiä, vaatteita ja muuta. Suomalainen joulupukki kiinnosti ja pukkia kiihkeästi lähestyttiin. Lähtiessä lapset taputtelivat banaanilaatikoita. Hedelmät jaettiin tasaisesti ja kotona olevat sisarukset saivat omansa. *Pääskyvuoren kioskin seinämän ilmoitustaulun oli nuoriso räjäyttänyt taivaan tuuliin uudenvuoden aattona. Lasten talvitapahtumaan varatut rahat menivät näin korvauksiin kioskille. *Läpikulku kiellettiin Korpin- ja Hännikönkadulla 2.2. lehtijutun mukaan, kun haluttiin välttää Varissuon uudet liikennevalot. Muistutettiin 40 km tuntivauhdista.

*Vuoden projektina oli nuorisojengien välivaltaan puuttuminen. Laukkavuoreenkin tultiin teräaseen kanssa tappelemaan keskikaupungilta, mukana Hurttivuoren hiphoppareita ja porukkaa Lausteelta monenlaista asetta mukana – skinit kunnioittivat virkavaltaa, mutta hiphopparit ei. Linkkihalliakin vahingoitettiin. *8.2. Lasse Miettisen haastattelu Turku Radiossa aiheena nuorisorikollisuus, paikalla myös Kalervo Hietanen ja Eeva-Sinikka Enges, ohjelma ulos myöhemmin. *L-S:n Moikoisten toiminta- ja palvelukeskus Merikarinaa seura tukenut rahallisesti ja kiitoksena laatan paljastus seinällä. *Förituvan illanvietto 8.2.

*Talvitapahtuman 22. kerta laskiaissunnuntaina 13.2. Oli lunta, jäätä ja pakkasta -14 aamulla, yöllä -28. Hurtin Tuoppi, Marjo ja Juha-Pekka Rantanen, lahjoitti lapsille mitalit, palkintoja alueen yrittäjiltä, mutta myös ostettiin rahojen loputtua. Teboil lahjoitti kaasut, makkarat Lundenilta. Paikalla sotaveteraanien legendaarinen Aku Leino soppakanuunansa kanssa mukanaan klo 4:stä muhinutta hernesoppaa. Lasse Kiviniityn orkesteri. Mukana myös Turkuseuran pj. Kirsti Saksa sekä komissario Markku Järvinen ja TS:sta Aimo Massinen sekä Lokki-vanhemmista Kati Saarela. Markku Heikkilä Radio Sadasta äänitti seuraavana päivänä radiosta tulleen ohjelman Huolestuttava nuorisoväkivalta. Yrittäjä-palkinto 1993 uimahallille.

*Vuosikokous Hurtin Tuopin kabinetissa su 27.3, pj. Lasse Miettinen, Leena Julin taloudenhoitajana. *26.2. kuvattu ekaan kertaan 10 vuoteen Aurajoen jäällä jääsilta. *23.3. Miksi Talvitie on Fimbulvägen: asiaa piti kysellä ja viimein nimistötoimikunta kertoi, että fimbul-niminen jättiläinen on satuhahmo Islannista ja tarkoittaa myös erittäin kylmää talvea. *Linkkihallissa sai maksaa seuran jäsenmaksuja ja seura on Turkuseuran aktiivisin alaosasto. *Tallinna-Tarto-Pärnu-Kuressaareen keväällä, 5 yötä. *26.4. kaupunginosajaoston kokous Runosmäen nuorisotalolla ja tutustuminen uuteen Riihikallion kouluun.

*Kevätmarkkinat Laukkavuoressa 15.5. Markka-aikana paikkamaksu 20. Puujalkakävelyä, kirpparit, uunituoretta lakua ja kukkia myynnissä. Lasse Kiviniityn orkesteri paikalla, samoin satamäärin osallistujia sekä myös poliisi, poliisin moottoripyörä ja haitarinsoittoa. Nosturi nosti Lassen 30 m korkeuksiin. Poliisilta kysyttiin, saako 7. kerroksen mamman tarvittaessa alas samalla härvelillä. *Kalervo Hietanen täytti 70 vuotta 15.5. ja onnittelukukat vietiin.

*16.5. koululla tiedotettiin pihakilpailusta yhdessä Pääskyvuoren omakotiyhdistyksen kanssa. Rakennusneuvos Raimo Narjus kertoi kilpailun kulusta ja puutarhuri Antti Kauppila kasveista. Pihakilpailun alueraati 1.6. parin viikon kierrokselle, mukana Pääskyvuoren omakotiyhdistyksen Merja Kokkala, Anna-Liisa Halmesvaara ja Tauno Halonen sekä Reijo Toivonen Ahtolan omk:stä. *Esitettiin vetoomus Pääskyvuoren asukkaille ja kannustettiin omatoimisuuteen ja jäsenmaksujen suorittamiseen. Arvonnassa kiitoksena Eliisa Pöyhösen maalaama kahviastiasto. *1.6. Kulmakunnassa pyöräilystä mm. että vasemmalta ohitetaan ja poliisiauto sattumalta tullut paikalle, kun asiasta kinattu. Ohjekirjasta tarkistettiin asia tien päällä ja sääntöjen mukaisesti toimitaan ja muuten, mitä liikennemerkki kertoo.

*Miettiset ja Julin viemässä stipendit 4.6. koululle á 100 mk. *Veteraanien juhlassa Lasse kantoi Taiwanin lippua ja Sirkka viihtyi meksikolaisten kanssa. *2.7. matka Tampereelle, Pyynikin kesäteatterissa Akseli ja Elina. *Saarenmaan reissulla kesällä laivana Georg Ots (kuvassa). Ensimmäinen linja-auto hajosi,  vara-autotkaan eivät luotettavia, niin ja yksi hotellit paloi eikä tullut vettä. Pontikkakannu löytyi maisteltavaksi tuulimyllyn lähellä.

* Elokuussakin kirjoituksia alueen ongelmanuorista. *29.8. ostosmatka Tallinnaan. *30.8. seura sai uudet toimitilat pankin tiloista Kotkankatu 2. Porukalla siivottiin: Terttu Uutela, Kyllikki Roivas, Eeva-Sinikka Enges, Eliisa Pöyhönen, Airi Murto, Raili Kuusela, Päivi Salo, Soile Halli ja Miettiset. *Viipuriin 6.-7.9. *18.9. Turkupäivä. *Toimitilan avajaiset ti 27.9. ja tilaisuudessa Mauri Kivikoski musisoi sekä Osuuskaupan Osku ja Kreittonin Kalle lausuivat vitsejä. Jaettiin kuluvan vuoden yrittäjä-palkinto Taidekeidas Ky/Marjo ja Kimmo Saarinen. Seuran pihakilpailussa palkittiin voittajaomakoti Vellamonkatu 16A Riitta ja Lauri Syrjäsuo ja seura arvioi parhaaksi rivitalon Hurtinkatu 12 As oy Vesipääsky, kerrostalon voitto Västäräkinpolku 3 A, As Oy Kirjosieppo. Paikalla ollut Turkuseuran edustaja sanoi arvostavansa seuran toimintaa ja varsinkin humanitäärinen avustustoiminta sai kehuja. Toimitiloista jouduttiin luopumaan roskapankki Arsenaalin ukaasin jälkeen, kun tilat otettiin ravintolakäyttöön.

*KK kirjoittaa 12.10., että Jaanin pelloille voisi rakentaa halvemmalla kuin Pääskyvuoren kallioiden lähelle. *Musiikki- ja Kirjamessuilla mukana 21.-23.10. päivystämässä Turkuseuran pöydän takana. *22.10. Turkuseuran murreillassa Työväenopistolla paljon alueen asukkaita. *26.10. koulun euromessut ja seuramme mukana järjestelyissä. *29.10. kirpparit Itäkeskuksessa ja arpajaisvoittajia haettiin vielä lehti-ilmoituksella.

*Y-Hovissa 1.11. kaupungin pihakilpailun tulokset julkistettiin. Voittajaomakotipiha Vellamonkatu 16A Riitta ja Lauri Syrjäsuo (jaettu 1. sija), paras rivitalo Hurtinkatu 5, Hempon yhtiö ja kerrostalo Västäräkinpolku 3 A, As Oy Kirjosieppo. *Kaupunginosaseurojen toimintakilpailun voitto seuralle pistein 1030.  *Tallinnaan 14.-15.11. matka. *Turkuseuran syyskokous vanhassa Maarian pappilassa 22.11. ja kaupunginosaseuroja yhdeksän. Lasse Miettinen jatkaa hallituksessa. *Seuran syyskokous 28.11. koulun ruokasalissa. *3.12. joulukahvitus Miettisillä. *Turkuseuran joulumyyjäisissä kauppahallissa useana päivänä. *Jouluaattona sytytettiin Turun hautausmaalla puhdistettujen vanhojen ristien juurelle tuikkuja sekä lyhtyjä ja seuramme rouvia ollut putsaustyössä.

*Kupittaan uutta rautatieasemaa ja moottoritietä rakennettiin loppuvuoden aikana ja sitä seurattiin mielenkiinnolla. *Uudenvuoden matka Pietariin 31.12.94 – 1.1.95. Näin Sirkka Miettinen tapahtumarikkaasta vuodesta.