Tapahtumia 1995

*2. erillisen viestikomppanian lakkautuksen yhteydessä Pääskyvuoren sotilasalue sai uuden tehtävän. Viime kesäkuun alusta alkaen Linkkitornin juurella on toiminut Varsinais-Suomen Ilmatorjuntarykmentin aliupseerikoulu, keskuspaikkanaan Heikkilän kasarmi. Pääskyvuorella on jo toinen aliupseerikurssi päättymässä ja maaliskuun 3. päivä alkaa kolmas, jolle tulossa arviolta 80 oppilasta kapteeni Johan Nordlingin mukaan. Tilapäisesti on kasarmilla ollut myös alokkaita, sillä saapumiserä niin suuri, ettei kaikkia voitu majoittaa Heikkilään. Pääskyvuoren kasarmialue aloitti v. 1939 varikkona, kasarmirakennuksen lisäksi alueella on mm. sotilaskoti. Varissuon kuntorataa käytetään sekä Pääskyvuoren metsikköä suunnistusharjoituksiin, sen sijaan esim. ampumaharjoitukset ja maastoleirit pidetään Turun ulkopuolella. Näin kirjoittaa ensimmäinen Pääskyläinen 1/1995, joka ilmestyi helmikuussa A5-kokoisena. Lehden nimikilpailuun tuli yli 70 ehdotusta ja voittajaehdotuksen teki Riina Kangasniemi. Lehden toivottiin täyttävän tiedottamisen tarpeet ja lähentävän Pääskyvuoren ja Ahtolan asukkaita seuran toiminnan laajentamiseksi.

*Suomi liittyi Euroopan Unioniin vuoden alusta. *Moottoritietä vedetään kaupungin halki seuran pj. Lasse Miettisen arvion mukaan siksi, että se sopii ns. isokenkäisten etuihin ja saavutetaan muutaman minuutin aikalyhennys Turku-Helsinki välille luonnon kustannuksella. Monet ovat menettäneet kotinsa tien vuoksi. Puheenjohtaja harmittelee menetettyä pankkia, mutta uimahalli saatiin takaisin. Lisäksi korkeiden kerrostalojen rakentamista koulun läheisyyteen halutaan jyrkästi vastustaa, toivotaan vain matalia rivi- ja omakotitaloja

*Laukkavuoriseuralta ”peritty” 24:s Talvitapahtuma Tilhenkadun kentällä su 5.3. Lapsille v. 1984 – 1993 synt. tytöille ja pojille hiihto- ja luistelukilpailut ja kaikille palkinnot. Talvitapahtumassa mm. myyntipöytä, arpajaiset, papusoppaa, grillimakkaraa ja kahvia. *Pääskyvuoriseuran kevätkokous su 12.3. Kotileipomo-kahvio, Tilhenkatu 1 eli kukkakaupan talossa kahvitarjoiluin. *Turkuseuran kevätkokous ke 22.3. Birgittalaisluostarissa ja mahdollisuus tutustua luostariin. *Kevätmarkkinat yhdessä Laukkavuoren uimahallin Vastamäkien kanssa su 21.5. Ohjelmassa oli kirpputori, ongintaa, seuran sekä yrittäjien pöytä, grillimakkaraa, pyörien turvamerkintää, poliisi ja palokunta, olutkärry. Lisäksi katutanssit klo 16-18. *Pääskyvuoriseuran stipendit jaettu opettajien valinnan mukaan koulun viidelle oppilaalle. *Teatterimatka Pyynikin kesäteatteriin la 1.7. ja siellä samana vuonna uusittu pyörivä katsomo, näytelmänä Täällä Pohjantähden alla.

*Jaanintieltä Uudenmaantien suuntaan pääsee krematorion itäpuolitse Skanssinmäkeen parin vuoden kuluttua arvioi kaupungin asemakaavaosastolta liikenneinsinööri Heikki Tuominen. Samoin Hämeentien suuntaan suunnitellaan tieyhteyttä Karjakujan kulmauksesta. *Vuoden loppuun mennessä valmistumassa asumisoikeustaloja Linkkihallin viereen. *Pääskyläisessä mainostavista yrityksistä esimerkkinä osoitteessa Kotkankatu 1 toimiva parturi-kampaamo Serefina ja Nummenmäen Pääskyvuoren sivuapteekki. Koti Pizza Kotkankatu 2:ssa ja Palonen Groupin puulelujen ja -lahjojen liike Västäräkinpolku 3. *Seuran toiminnan kehittämiseksi ehdotettu puhujapönttöä Lontoon Hyde Parkin tapaan, paikkana vaikkapa Linkkihallin ja kioskin välinen alue. Työnimenä Pääskyvuoren/pääskyvuorelaisten tekoi & rutinoi ja ajankohtana joka kuukauden ensimmäisen lauantain iltapäivä. Myös aloitelaatikko löytyisi pöntöstä.

*Seuran syyskokous to 2.11. Kotileipomo-kahviossa. *Turkuseuran syyskokous ke 22.11. Turun Ortodoksisen kirkon tiloissa. *Pikkujoulujuhlat Laukkavuoren uimahallissa pe 1.12. toiminnan tukijoita sekä kannustajia kiittäen.

Kuva napattu 9.9.2012 kaupunginosaviikon kävelyllä kasarmille, oppaana kapteeni Sakari Kaasinen.