Tapahtumia 1993 loppuvuosi

*Syyskuun 10.-12. tehtiin avustusretki Viipuriin, yöpaikkana erikoinen laivahotelli Kuclenko Hotel Druzhban pihalla. Kulmakunnassa juttu matkasta.

*Turun päivä 19.9. ja uudet Turun Flikka Jånna Söderström ja Turun Poika Markku Toivonen. Lasse Miettistä haastateltiin PTV:n ohjelmaan, illalla Förituvan kahvitilaisuus ja odotettu ilotulitus. 21.9. neuvottelut Turkuseuran ja PTV:n Esko Kärkkäisen kanssa. Toiset kirppikset pidettiin 25.9. ja nyt puolta pienempi tila Itäkeskuksessa, kun joillekin kevään tila oli herättänyt närää. KK:ssa oli tietysti taas jutut ja kiitokset. *Turkuseura ilmoitti kaupunginosaseurojen ja omakotiyhdistysten kanssa järjestettävistä tulevista pihakilpailuista. *25.11. seuran joulupukki Itäkeskuksessa sekä 29.11. Turkuseuran äitipiirin joulussa ja vielä Linkkihallissa 4.-12.12. välillä useamman kerran.

*Kulmakunta tiedotti 1.12. tulevat toimihenkilöt: seuran pj:ksi Lasse. M. uudelleen välivuoden jälkeen, siht. jatkamassa Sirkka M. ja taloudenhoitaja Leena Julin sekä tilintarkastajat Olavi Mickelsson ja Pertti Tuomisto. Johtokunnan jäsenet Kalervo Hietanen, Armas Rantanen, Kalervo Pohjoiskangas, Terttu Uutela, Eliisa Pöyhönen ja Heikki Lunden. Johtokunnan glögitilaisuus 6.12. Miettisillä. Muisteltiin mennyttä ja suunniteltiin seuraavaa, samoin kiitoksia sekä joulutoivotuksia lähetettiin yhteistyökumppaneille ja tukijoille.

*8.12. juttu KK:ssa: Liikenne ärsyttää Korpin- ja Hännikönkadulla. Seuraa pyydettiin lähettämään kaupunginhallitukselle tiedotus asukkaiden valituksista ja ehdotettiin, että autoilu kiellettäisiin ko. katujen kautta Littoistentielle ja päinvastoin. Autoilijat yrittivät välttää Varissuon uusia liikennevaloja kiertämällä kaavateiden kautta. Seura sai tukea asialle myös poliisin taholta ja juttu ratkesi niin nopeasti, ettei heti ymmärrettykään. *Turkuseuran joulumyyntiä kauppahallissa, jolloin S. ja L. M. päivystämässä ja joulupukkimme oli mukana vielä jouluaattonakin. *Torsten S. ja Eliisa P. kävivät 14.12. kahvin ja kakun merkeissä kiittämässä Seriässää yhteistyöstä. *Kulmakunta kutsui pikkujoulun viettoon 17.12. Suokukkoon. *Pukkimme uimahallissa 28.12. venäläisten pikkujouluissa.

*KK:ssa juttu 31.12.93-2.1.94 tehdystä Pietarin matkasta. Sille oli saatu Pussi- ja Kirjekuoritehtaasta isot määrät piirustus- ja askartelupaperia. Kesko Oy:n tuotantopäällikkö Antti Lehtikunnaksen avulla saatiin valtavasti hedelmiä lapsille. Pietarissa sai taas viettää joulua ja joulukuusi sallittiin. Mukana oli joulupukki, joka pukeutui bussissa lastenkodin pihalla. Hänet saatiin istumaan pienelle lastentuolille ja lapset ihmettelivät suomalaista punapartaa, olivathan he tavanneet vain oman siniasuisen pakkasukkonsa. Mutta hetki vain ja kaikki juoksivat pukin luo, joka pyllähti selälleen lasten alle. Joku keksi esittää lauluja tai runoja. Yksi lapsista ehti maistaa mandariinia kuorineen ja suu vääntyi irvistykseen. Oli kova työ saada häntä maistamaan kuorittua hedelmää. *Tuure Verhon loppuvuoden lehtijuttuja: Vilunkipeliä maakaupoissa. Vaalantie oli aikoinaan kaunis kulkureitti. Pääskyvuorella toimi armeijan ammuslataamo, siellä naiset naamat keltaisina. Pääskyvuorella riitti riistaa. Kolerahautausmaan tarina. Sigrid Packalen oli hyvä kauppamies, Sirkka Miettinen muistelee.

Kuvassa Pääskyvuoren aluetta, Pääskyläinen on jaettu ilmestyessään myös Ahtolaan Jaanintien toiselle puolelle.