Tapahtumia 1993

*Seuran 10-vuotisjuhlavuosi alkoi Talvipäivän suunnittelulla. Helvi Pöyhönen toi 14.1. lasten kilpailuihin ompelemansa numerolaput, jotka Seriässä sitten painoi. *Seuran kevätkokous oli koululla 14.2. Todettiin toiminnan vilkkaus ja talouden olevan tasapainossa. Tulevia muistamisia vuoden aikana: 18.2. Armas Rantanen 80 v. ja 30.8. Terttu Uutela 60 v. sekä 15.10. Helvi Pöyhönen 65 v.

*Talvitapahtumapäiväksi valittiin 14.2. Tilhenkentällä. Linkkihallin Eeva-Sinikka Enges lahjoitti hernekeitot. Arpajaisvoittoja sekä palkintoja oli saatu mukavasti. Kilpailut alkoivat kello 12 ja tuntia ennen jaettiin uudet numerolaput. Lumitilanne oli kehno ja vain pienet ladut tehtiin kenttää ympäröivälle nurmikkoalueelle. Luistelu onnistui hyvin hoidetulla kentällä. Lämpötila oli +2. Yksi kilpailuhaluinen kaveri oli mummon ja papan luona kyläilemässä eikä mukana ollut kisatarpeita, mutta hän suoritti lenkin juosten ja pääsi palkintopallille, tunne näkyi olevan mahtava. Mainittakoon silloiset toimihenkilöt: Teuvo Rajaniemi, Airi Murto, Helvi Pöyhönen, Terttu ja Ville Uutela, Kalervo Pohjoiskangas, Kalervo Hietanen, Seija Halli, Aino Viitanen, Torsten Söderholm sekä Miettiset. Kulmakunnassa kilpailun tulokset. *Lehdessä oli 3.3. juttua ajasta, jolloin kolerapotilaat eivät päässeet Tuomiokirkkoon. *Olimme 9.3. koulun talvitapahtumassa. Rakovalkealla oli kaikenlaista myytävää ja syötävää. *Kulmakunnassa ilmoitettiin tavaran keräyksestä kirpputoria varten. Kirpparit pidettiin Itäkeskuksen aulassa 20.3. Edellisenä iltana pääsimme laittamaan paikkoja valmiiksi. Tilaisuuteen saapui paljon toimitsijoita sekä mahtava määrä ostajia kukkarot lupaavasti auki. *Turkuseuran kevätkokous oli 24.3. Suomen Pankin juhlahuoneistossa Linnankadulla. S. Miettinen valittiin vuodeksi kaupunginosajaoston sihteeriksi. *Olimme 28.3. koulun kevätmyyjäisissä sekä 3.4. pihaa kohentelemassa istutuksilla. Koulu julkisti uuden verryttelyasun, jonka keltamusta väri sopi seuralle. Asiasta kerrottiin ilmoitustaululla.

*Seuran 10-vuotisjuhlat päätettiin pitää koululla 4.4.1993. L. Miettinen, Kalervo Hietanen ja Kirsti Saksa neuvottelivat Radio Sadan Markku Heikkilän kanssa juhlien saamisesta eetteriin. Kulmakuntaan laitettaisiin tietoa juhlista. Koululta etenkin Tiina Syksyn ja Arja-Riitta Vuorisen kanssa neuvoteltiin. Seriässän painamat kutsukortit lähetettiin. Seura sai uuden viirin monien yhteistyön tuloksena ja Maakuntamuseo määräsi sen lopullisen heraldisen ulkomuodon. Viirit painettiin Tampereen Lipputaidossa ja saatiin viirikirja, jonka kanssa pysytään ajan tasalla säännöistä ja saajista. Juhlapäivän aamuna koristeltiin koulua. Onnitteluja esittivät klo 14 alkaen Turkuseura ja kaupunginosaseurat, opettajat sekä yhteistyökumppanit. Aulis Kotaviita oli juontajana sekä esiintyi Pekka Varjosen kanssa. Airueina Turun Tyttö Mia Aaltonen ja Turun Poika Dean Portnoj. Juhlassa oli koululaisten kuorolaulua, tanhuja ja voimistelua. Tervetulosanat lausui seuran pj. Torsten Söderholm, Kalervo Hietanen valotti historiikkia. Juhlapuheen piti Turkuseuran pj. Kirsti Saksa. Kristiina Mäki ja Ari Rantanen esittivät operettisikermiä yhdessä ja erikseen. Inkeri Rytkönen esitti lausuntaa. Juhla huipentui viirien ja yrittäjäpalkinnon jakoon. Viirin nro 1 sai Lasse Miettinen, nro 2 Torsten Söderholm, numeroimattomat Lasse Lindgren ja Tom Bergroth. L. Miettinen oli saanut esiintymiset lahjana seuralle ja media hehkutti: Korkeatasoinen ohjelma ilahdutti Pääskyvuorella. Eeva-Sinikka Enges tarjosi yrittäjäpalkintokahvit Linkkihallissa 19.4.

*Kulmakunnassa kyseltiin 21.4. asukkaiden kiinnostusta lähteä Pietariin humanitääriselle avustusretkelle heinäkuussa. *Kaupunginosaseurojen kokous 17.5. Varissuon huollossa. Seurat ovat vuorollaan isäntiä ja oli Pääskyvuoriseuran vuoro. Kokouksen jälkeen tutkittiin Raimo Narjuksen kanssa kioskilla ilmoitustauluamme, joka oli kokenut kovia nuorison käsittelyssä. Taulu päätettiin poistaa, ettei kioskille tule vahinkoa. *Koulun päättäjäisissä 5.6. jaettiin seuramme stipendit, juttu Kulmakunnassa 16.6. ja samoin Lausteen 3 B -luokkalaisista, jotka saivat ekat numerotodistukset. *Samassa lehdessä: Mitä olisi kesä ilman Pääskyvuoren kesävaatetta. Kyse oli uudesta T-paidasta, jonka seura painatti logolla. Todettiin koulun verryttelypuvun sopivan oivallisesti paitamme kanssa. Paitoja vietiin myytäväksi Linkkihalliin, uimahalliin ja Teboilille. *Kulmakunta kirjoitti 23.6.: Ympäristölautakunta puoltaa Jet-kylmäasemaa Suomen puhallintehtaan pihalle ja itäharjulaiset pelkäävät pahinta, myös seuralaisiamme vastustustilaisuudessa.

*Lehtisen leipomosta saatiin mittava määrä pumpernikkeleitä Pietarin matkalle, mainittava on myös Fazer. Tavarankeräys onnistui hyvin. Pesukone kävi yötä päivää vaatteita kunnostaessa, korjaaminen vei oman aikansa, kuten myös pikkupussien teko lapsille. Vanhustentaloon saatiin myös sopivia tuliaisia. Matka tehtiin 14.-18.7. ja bussi oli täynnä. Kohteinamme olivat lastenkoti Korpus 35 ja Kolbinan vanhustentalo, Sirkka Miettinen muistelee.