Tapahtumia 1998

*Laskiaisen Talvikisaan oli ilmoittautunut toista sataa lasta, mutta aamulla alkanut vesisade karsi useita pois. Talvipäivää on vietetty vuodesta 1971 alkaen, joten sitä ei haluttu perua. Pansioon muuttavan Rannikkotykistön esikuntapatterin pojat tulivat apuun Jyrki Halmeen johdolla. Sateensuojan saimme teltoista lettupannun ympäriltä kamiinan lämmössä. Makkaran paisto onnistui liikuntatoimiston grillissä ja sade lisäsi hernekeiton määrää sekä jäähdytti sitä! Lasten juoksu katuosuuden tartanilla, hypittiin narua sekä heitettiin rengasta eikä lapsia vesisade haitannut. Oiva-ponilla sai ratsastaa ja rottweiler-yhdistyksen useat koirat saivat ansaitsemansa huomion kärryajeluilla. SPR:n nuoriso-osaston ensiapunäytös savisella pellolla. Kiviniityn Lassen Säkkijärven polkka vaihtui Yölinnun haikeisiin tahteihin. Kulmakunta-lehti julkaisi lasten kisojen tulokset. Tukijoina Itäharjun Prisma, Mainoslahja Griippi Oy, Fazerin leipomo, Seriässä, As Oy Laukkavuori, Liikuntatoimisto, Pääskyvuoren kasarmi ja Kiviniityn Lasse. Palkintokeskus ja Foodlowers antoivat alennuksia hankinnoista.

*Kevätmarkkinat Laukkavuoressa su 24.5. Lapsille koira- ja poniajelua ja hauskaa kisailua. Myyntipisteitä, arpajaiset, grillimakkara ja vohveleita. Paikalla myös Jaanin palokunta sekä SPR:n nuoriso-osasto. Matkamoottoripyöräilijät kaarsivat paikalle upeana letkana kromit ja nahkapuvut kiiltäen. Ahtolanmäestä tuotiin polkupyörä, jonka takarenkaassa oli moottori. *Seuran puheenjohtaja vaatii säilyttämään Tiltaltinpolun suojatien Littoistentiellä. Pelkona on, että se Pääskyvuoren uuden asuinalueen liikennejärjestelyjen takia poistettaisiin. Suokadun käyttö ko. asuinalueen eli Pääskynlennon työmaaliikenteessä myös ihmetyttää. Omakotiyhdistyksen kanssa saatiin alueelle 30 km aluenopeusrajoitus. Savinen katupohja ei ole tarkoitettu raskaalle liikenteelle ja omakotitaloihin tullut jo vaurioita. Koulun alueen liikenneturvallisuus huolettaa koulun rehtoria Pekka Laaksoa.

*Prisman eteisaulasta järjestynyt seuralle myyntipaikka perjantaisin ja lauantaisin hyvälaatuisille T-paidoille ja collegeille, joissa Linkkitornin logo. Myös Terveisiä Pääskyvuoresta -postikortti tullut myyntiin 3 markan kappalehintaan. *Stipendit koulun viidelle oppilaalle sekä Klassikon 8 B luokan oppilaille Pääskyläisen jakamisesta. *Koko perheen retket la 6.6. Linnanmäelle ja su 14.6. Tervakosken Puuhamaahan, jolloin oli yksi kesän harvinaisista hellepäivistä.

*Pääskyläisessä Turkuseuran uuden puheenjohtajan Pekka Ruolan kirjoitus aktiiviselle seurallemme. Lehdessä myös Nuorten nurkka, kuten aiemminkin ja aiheina liikunta ja tanssi. Juttua isovanhempien tarpeellisuudesta, Elintarvikkeista ja Kotona sattuu ja tapahtuu. Pääskyläisen mainostajia mm. Niklaamo, Hissi-Ala Oy, Erikoishammasteknikko Jaakko Laine ja Prisman lisäksi Tukka Hyvin, Alko, McDonald´s, Ompelimo Minttu-Maaria, Kukkaset, Mister Mint ja Merita Palvelupiste.

*Kesällä Jaanin aluepalolaitoksen täyttäessä 30 vuotta heille vietiin Pääskyvuoriseuran viiri kiitokseksi vuosien sujuvasta yhteistyöstä. *Vuoden 1998 Pihakilpailun raatiin kuului seuramme Miettiset ja Lunden sekä omakotiyhdistyksen Merja Kokkala ja puutarhaneuvoja Aimo Virtanen. Alueraatimme asetti voittopihaksi omakotisarjassa Pyynkatu 8, rivitalosarjassa Hurtinkatu 12 Vesipääskyn ja kerrostalopihoista Västäräkinpolku 3 As Oy Kirjosiepon. Pääraati kolusi sitten pihaehdotukset koko kaupungin alueelta 14.9. Viimeksi alueemme ollessa mukana tuli ensimmäiset sijat kaikissa sarjoissa. Raatimme kiinnitti huomiota joihinkin pensasaitoihin, jotka rehottivat epäsiisteinä nokkosineen ja pujoineen.

*Seuran syyskokous ma 2.11. Pääskyvuoren koulussa. *Turkuseuran syyskokous ti 24.11. Hamburger Börsin Jugend-salissa.

*Kaupungin pihakilpailun lopulliset tulokset julkistettiin marraskuussa kaupunginosaseurojen kokouksessa 26.11. Kolmas sarjassa rivitalot oli pihamme Hurtinkadulla ja kerrostalopiha Västäräkinpolulla sai kunniamaininnan. Kuvan kukkakoristeista seinää Laukkavuoressa elokuussa 2020.