Tapahtumia 1999

*Pääskyläisessä Kansaneläkelaitoksen eli Kelan muutto 1.2. Kousankatu 1:stä Itäkeskukseen. Toimisto on yksi kolmesta Turun vakuutuspiirin toimistoista, muut ovat Eerikinkadulla ja Kaarinassa. *Pääskyvuoren koulu menestyi Tanssinpäivässä Nuorisopalatsissa alkuvuodesta kovien pakkasten aikaan. Ryhmään kuului 31 oppilasta ja he esittivät taitavan ja näyttävän Yöelämä-esityksen. Ryhmä oli myös menossa ilahduttamaan Kerttulin vanhainkodin ja Sagan palvelukeskuksen asukkaita.

*Laskiaisen vietto sujui lopulta sadepäivien jälkeen Tilhenkadun kentän liukkaalla jäällä luistellen ja puolilta päivin Laukkavuoren rinteessä ja kilpaa hiihtäen. Kaikkiaan 90 lasta oli ilmoitettu kisoihin. Rottweilerit olivat paikalla ja pehmeän pulskan ponin kyyti haluttua. Vanhemmat saivat pyytämäänsä ohjausta sauvakävelystä Vastamäen Päiviltä ja myös jumppahetki pidettiin mäen alla. Lämpöasteita oli pari ja hienoinen sumuinen ilma ei haitannut. Pulkat olivat mukana ja mäenlaskussa kuuluisi kai huudella: -Pitkiä pellavia, seuraavan kesän satotoiveiden mukaan. Loimumakkarat, hernekeitot ja kahvit maistuivat ja lahjoituksena oli saatu isot määrät pullaa ja pipareita. Palkintoina eri ikäryhmien lapsille kolmelle ensimmäiselle mitalit sekä kaikille mukana oleville palkintopussit. Itäharjun Prisma, Leaf, Griippi ja lukuisat yksityisten lahjoitukset mahdollistivat lasten palkitsemisen.

*Pääskyläisessä juttua kevätauringon vaaroista, allergiasta, seurakunnasta. Syksyn lehdessä hoidon arvioinnista, vanhuudesta, sauvakävelystä ja Nuorten nurkka. Mainostajina mm. Turun Tilikeskus, ravintolat Torni, Grillo ja pub Linnunrata, Ari Laurén, Pääskyvuoren hammaslääkärit, Eurofantti Varissuolla ja Rindell-Matkat monen muun lisäksi. *Pääskyvuoriseuran kevätkokous to 18.3. koulun ruokasalissa. *Turkuseuran kevätkokous ke 24.3. Sampo-Yhtiöiden auditoriossa.

*Pääskyvuori-päivä la 22.5. Västäräkinpolulla Laukkavuoressa ja paikalla palokunta, poni- ja koira-ajelua, pomppulinnakin ja tarjolla makkaraa sekä muurinpohjalettuja ja juomia. Monenlaista myyntiä päivän aikana. Pankinjohtaja kertomassa euroista ja Turkuseuran pj. Pekka Ruola kotiseututyöstä. Mukana myös Kristiina Mäki, Lasse Kiviniitty, Irma Hyvärinen ja Keltasirkun päiväkoti. Turku TV taltioi tapahtuman ja esittää sen myöhemmin sarjassa Turun lähiöt.

*2.6. keskiviikkona kiipesivät paikallistelevisio, linkkitornin vastaava ja puheenjohtajamme Lasse Miettinen kuvaajan kanssa Linkkitornin huipulle tekemään juttua television Kaupunginosat-sarjaan. Ohjelma esitettiin ensimmäisen kerran 9.6. Torni on rakennettu v. 1964. Varsinainen torniosa on n. 100 m vuoren laelta ja siinä on ylhäällä viisi ulkopuolista tasoa 5 m välein. Porrasaskelmia on noin 500 eri lähteiden mukaan. Kirkkaalla säällä näkyvyys on Paraisille asti eli kymmeniä kilometrejä joka puolelle. Televisioyhteyttä torni palveli vielä 1980-luvulla, jolloin kaikki Eurovision lähetykset kulkivat sen kautta Suomesta ja Suomeen. Pääasiassa puhelinyhteydet myös sen kautta, Sonera hallinnoi tornia.

*Kesän jälkeen elokuun lopulla bussimatka Niinijoen preerialle kohtaamaan biisoneja silmästä silmään. Alkumatkalla Auran Palvi, Riihipuoti ja Kössin tilalla kahvit. Jykevät biisonit Aapeli ja Abraham eivät ole linjoistaan huolissaan ja tavoitteena pojilla 900 kg massa. Ylämaan karjaa on myös tilalla. Seuraavana Metsämaan Polar Strutsit ja tiedoksi vain, että strutsin munasta saisi kaakun 20:lle. Latomäen tilalla sitten ruokailussa possun kassleria tykötarpeineen. Viimeisenä Salon kautta tullessa Pinetta Tuotteen myymälä, josta viimeiset tuliaiset. *Pääskyvuoriseuran syyskokous to 11.11. koulun ruokasalissa. *Turkuseuran syyskokous ma 29.11. kaupungintalolla. *Matka Viipuriin 23.-25.11. ja yöpyminen Hotelli Viipurissa.

*Seuran jäsenet ovat olleet mukana Turkuseuran tilaisuuksissa, on ollut Kynttilänpäivä-juhla, Keskiajan Turku, Euroopan Rakennusperinne -päivä, tutustumisia ja kävelyjä, teatteriesityksiä ja Turun Messut. Pääskylän ensimmäinen asukas Juha Lehtimäki kukitettiin ja seura auttoi rahallisesti Varissuon lastenneuvolaa lelujen hankinnassa. Kotkankadun pankkiautomaatti poistettiin, mutta seuran aktiivisuuden jälkeen sellainen saatiin Ruokavaraston seinään.

Tornin sisäkuva Lauri Seppälä.