Tapahtumia 2000

*Nyt se sitten tapahtui: Talvikisat yritettiin järjestää su 13.2. ja sitten laskiaissunnuntaina. Mutta tapahtuma peruttiin ja suuret määrät lahjoituksena saatua pullaa mukaan Pietarin lastenkodin lapsille. *Pääskyvuoriseuran kevätkokous to 23.3. koulussa: puheenjohtajaksi Heikki Lunden, varapuh.johtajaksi Sirkku Nohkola ja sihteerinä Sirkka Miettinen. Uusi puh.johtaja esitteli Itä-Turun EU 2000 -tukirahaa haettavaksi. Toimitus kauhistelee 2020 yleiskaavaa, joka toisi Munkkion puistoon kahdeksan nelikerroksista kerrostaloa. Seura on tehnyt kaavamuistutuksia asiasta.

*Lehtemme sai piirtäjän entisestä Kupittaan Saven taiteilijasta, jota kuurous ei estänyt menestymästä. *Pääskyläisessä juttuja mm. rippileiriltä, Ennen oli toista, Siilistä ja Kilimanjaron lumilta. Mainostajina monet tutut Prisman lisäksi sekä mm. Kello- ja kultaliike Lindholm, Itäharjun Ihopalvelu, Turun Erikoiskiintokaluste, Itäkeskus, Annika, Kultaseppä Kivikoski, Päiväkoti Peppiina. *Jäsenilta la 15.4. Laukkavuoren uimahallissa ja paikalla noin 40 jäsentä. *Pietarin avustusmatka 20.-23.4. ja yöpyminen hotelli Sovetskayassa.

*Aurinkoinen Pääskyvuori-Päivä la 27.5. ja aikamoinen vilinä Laukkavuoressa. Paikalla myyjiä enemmän kuin koskaan. Puutarhuri Lauri Laine kertoi Jaaninojan virkistyskäytöstä. Turun Jyryn ja Kotkankadun päiväkodin lasten esityksiä ja lapsille ohjattua toimintaa leikkikentällä. Aikuisille monenlaista touhuttavaa. *Pääskyvuoren koululaisille viisi stipendiä ja kukilla muistettiin koulun henkilökuntaa voitostaan v. 2000 kouluruokalana. Keltasirkunpolun päiväkodista kouluun siirtyvät lapset saivat ruusun. *Koko perheen retki Linnanmäelle su 4.6. ja matka oli niin suosittu, että oli varattava nivelbussi. Siellä on käyty ennenkin ja aina jää jotain näkemättä, vuoristorata paikan symboli. *Elämysmatka elokuussa 26.8. Hämeeseen, Tammelan Makuliha, Mustialan maaseutuoppilaitos, Kultakeskus, Miekan historiallinen maatila ja Lepaan viini- ja puutarhatila.

*Syksyn Pääskyläinen tarjosi mielenkiintoista luettavaa mm. Nuorten nurkka leirikoulusta 4.-8.9. Tippsundiin Taivassalon suunnalla. Juttu, miten syyskesästä innostuimme lähtemään Bulgarian Kultarannikolle, majoittuminen Perla-hotelliin ja Turkin mittava maanjäristys 3,2 asteikkoisena. Pääskyvuorta rakentamassa juttusarjan ensimmäinen osa sekä Naapurimaassa Terijoella ja Pietarissa, Juhannuksen taikayön tarinaa. Talvitien asukas suri jutussaan Pääskyvuoren menetettyjä marjamaita pähkinäpensaineen. Mainoksessaan Pääskyvuoren Kioskit tarjoaa grillituotteita, kukkia, lahjoja, elintarvikkeita ja pelipaikalta veikkaajille ilmaiset Presidentti-kahvit. Noin 30 muutakin mainostajaa syksyn lehdessä.

*Olympiakisojen historiasta juttua ja siitä innostuneena lokakuussa koko perheen Luontoleikki koulun ympäristössä tehtävärasteineen ja tarjoiluineen, palkintoja tietenkin tarjolla. *Pääskyvuoriseuran syyskokous ke 15.11. Pääskyvuoren koulussa. Kaupungin puutarhuri Lauri Laine kertomassa Jaaninojalaakson tulevaisuudesta ja Itä-Turun viheralueohjelmasta. *Turkuseuran syyskokous to 23.11. Aboa Vetus & Ars Nova. *Jäsenilta la 25.11. Laukkavuoren uimahallissa. *Seuran järjestämä avustusmatka Viipuriin 24.-26.11. hintaan 650, yöpyminen Hotelli Viipurissa.

Tornikuva Lauri Seppälä 2012.