Tapahtumia 2012

*Talvitapahtuma su 26.2. pidettiin jo perinteiseen tapaan Tilhenkentällä hiihtolomaviikon sunnuntaina 26.2. hienossa säässä, vaikka flunssa kaatoi ilmoittautuneita sängyn pohjalle. Lapset luistelivat ja hiihtivät kilpaa vanhaan tuttuun tapaan ja myynnissä oli makkaraa, kahvia, pullaa ja hernekeittoa. Lisäksi pidettiin arpajaiset ja jaossa oli taas hyvät palkinnot. Kaikki osallistujat saivat palkintopussin sekä joka sarjan kolme parasta mitalin. Moni sai kaksikin mitalia kaulaan ja erilaisia palkintoja, mikä ensikertalaisille tietenkin oli erityisen jännittävää. Palkintopallikin tuli tutuksi. Vanhimmat hiihtäjät saivat lisäksi pokaalin. Tapahtumassa julkistettiin myös vuoden 2011 Pääskyvuoripalkinnon saaja, joka oli tällä kertaa Pääskyvuoren kioski. Buffetti tarjosi lämmintä syötävää ja juotavaa, myös arpoja. Pääskyvuoren koulun vanhempainyhdistys oli myös mukana myymässä omia kannatustuotteitaan sekä mainostamassa toimintaansa.

*Vuosikokous koulun ruokasalissa to 19.4. ja palattiin 40 v. aiemmin perustetun  Laukkavuoriseuran vaiheisiin kahvitellen. Miettiset olivat aktiiveja toimijoita alusta alkaen 70-luvun Laukkavuoressa, kun 16 kerrostalon lähiö rakennettiin. Kuvassa vuosikokouksen 19.4. johtokunta ojensi Sirkka ja Lasse Miettiselle Suomen kotiseutuliiton myöntämät numeroidut, kultaiset ansiomerkit ja kunniakirjat kiitoksena vuosikymmenten työstä alueen asukkaiden hyväksi.

Alueen kaavoitukseen ja liikennejärjestelyihin seuraa edustaen he ovat menneet Helsinkiin asti päättäjien puheille. Pääskyläinen-lehti sai alkunsa 1995. Kumpikin on ollut mukana kymmenissä yhdistyksissä, seuroissa ja kansalaisopistoissa vuosikymmenten ajan. Yhteydenpito yhdistyksiin, mediaan, viranomaisiin, kouluun, seurakuntaan ja varuskuntaan on ollut hyvin aktiivista. Molemmilla on urheilullinen tausta. Humanitääristä apua he ovat keränneet ja olleet viemässä itärajan taakse. Sirkka ja Lasse jatkavat Pääskyvuoriseuran taustajoukoissa, mistä olemme erittäin iloisia ja kiitollisia.

*Linnanmäkiretki su 3.6. peruuntui. *Jaanin paloaseman toiminta loppui kesäkuussa.

*Kaupunginosaviikkoa vietettiin 3.-9.9. ulkoilmatapahtumin. Hyvin monipuolinen ohjelma esitteli Pääskyvuoren luontoa ja erityispiirteitä. Jaanin paloaseman sulkua protestoitiin jakamalla tapahtumissa muovisia sammutusämpäreitä ensi hätään:

*Maanantaina siivottiin aluetta ja koulun kallioita koululaisten kanssa. *Tiistaina boccian pelaamista eläkeläisten mukana ja päiväkotilapset tulivat myös kentälle. Illalla Linkkitornilla Turun yliopiston geologian laitos esitteli ilman inversiomittaria. *Keskiviikkona koululla kaava-arkkitehti Christiane Eskolin esitteli Pääskyvuorenrinteen kaavasuunnitelmia. Omakotiyhdistyksen historiaa kuultiin. Lisäksi saatiin tärkeää tietoa kodin turvallisuudesta ja myös poliisi poikkesi paikalla. Illalla kasarmilla sai tutustua lepakkoihin. *Viikko jatkui Jaaninojakävelyn merkeissä torstaina ympäristötoimiston biologin kanssa. *Perjantaina Kotkankadun päiväkodissa oli avoimet ovet.

*Lauantaina 8.9. järjestettiin perinteinen Pääskyvuoripäivä ja saimme nauttia musiikista Maarian VPK:n soittokunnan johdolla sekä yleisöä viihdyttivät myös laulaja-kosketinsoittaja Reijo Roivas ja saksofonisti Rapi Tuominen. Oli vietnamilaista tanssia, laatikkokameraesittelyä, pesäpallon pelaamista ja SPR vastasi turvallisuudesta. Buffetti, arpajaiset ja kirpputori totta kai. Illalla Linnunradan karaokessa laulettiin Tulta päin. *Sunnuntain Kulkuluvan aikana päästiin tutustumaan kapteenin kanssa kasarmiin ja taiteilijoihin.

*Seuran edustaja kävi vastaanottamassa kaupunginosaseurojen toiminnasta myönnetyn kunniapalkinnon syystapaamisessa 21.11. Varissuolla. *Jäsenilta pidettiin Mukkelis Makkelis -kerhokeskuksessa la 24.11. Kaikki meni hienosti ja lapsilla oli hauskaa telmiessään leikkipuolella. Maaskolan Hannan riisipuuro maistui kaikille. Kotkankadun päiväkodista kuusi lasta esittivät tonttutansseja sekä joulupukki vieraili ja toi lahjoja lapsille. Osallistujia oli mukana noin 40.

*Pääskyläisen juttuja mm. Mikkolanmäen muistoja 1970-luvulta, Tutkimustehtävä, Maito pitää kasassa, Linkkitorniin etäluettava lämpömittari, Stipendit ja Hymypatsaat, Japani nousevan auringon maa, Seuran historiaa osa 5, 4 polven treffit. Mainostamassa Dantelli, Varissuon suutari- ja avainpalvelu, Viherpesu entisten lisäksi.

Kasarmin portin kyltissä Sotilasalue neljällä kielellä.