Tapahtumia 2016

*Talvitapahtuma jouduttiin jälleen perumaan. *Pääskyvuoriseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Tilhenkadun varastolla to 21.4. normaalin kokouskäytännön mukaisesti. *Pääskyläisen juttuna mm. Vihervuoden pihakilpailu, Pääskyvuoren koulun stipendit ja Koulun kuulumisia, Turun A-Kilta avoimet ovet ja kesätapahtuma, Seuran historia osa 8 B, Uusi koti, uusi elämä. Mainostajina Attendo, Päivin grilli, if Turvakauppa, Suomen Sammutinpalvelu, ATK Service entisten mainostajien lisäksi.

*Kaupunginosaviikko Pääskyvuoressa 26.9.-2.10.2016: *Ma 26.9. Hurttivuoren äitikaverien toimintaan tutustuimme seurakuntakodissa, leikkihetki, rupattelua ja kahvittelua. Maanantaina Tilhenkentällä myös peli-ilta lapsille ja nuorille, sai kokeilla kuplafutista, saappaanheittoa, mölkkyä tai muuta kivaa.

*Ti 27.9. Hoivakoti Attendo Peiponhovin avoimet ovet, jolloin Kotkankadun päiväkodin lapset esiintyvät ja tanssiteatteri ERI:n esitys Mate in Finland. Vanhukset nauttivat vauhdikkaista esityksistä. Tiistaina Itä-Turun eläkkeensaajien bocciaa Tilhenkentällä. Nappulaliigan peli-ilta Tilhenkentällä, kun joukkueet ympäri Turun ottivat mittaa toisistaan.

Peiponhovin ja kentän kuvat Ilkka Metsälä.

*To 29.9. Lottailta Pääskyvuoren koulun ruokasalissa: näimme elokuvadokumentin Viimeinen testamentti. Tenoriluutnantti evp Raimo Salo oli haastatellut lottia vaietuistakin asioista ympäri Suomen. Hän myös säesti kitaralla yhteislaulut Erämaalaulumonisteesta. Kova myrskytuuli puhalsi ulkona. *Pe 30.9. Miettinen-tammipuun kilven paljastus: seuran ensimmäinen puheenjohtaja Lasse Miettinen oli saanut tammen Munkkion puistoon jo pari vuotta aiemmin. Kaupungin puuasiantuntijan johdolla tutustuttiin sen jälkeen Laukkavuoren ja Munkkion puistojen puihin.

*Pääskyvuoripäivä Tilhenkentällä la 1.10. Poni perheen pienimmille herätti suurta kiinnostusta. Pääskyvuoripalkinto 2015 päiväkoti Peppiinalle. Lasten juoksukilpailussa tytöt ja pojat 2005 – 2013 syntyneet kisasivat enempi tai vähempi tosissaan ja kolmelle mitalit sekä kaikki palkittiin. Buffetista sai hernesoppaa, makkaraa, kahvia ja pullaa, kortteja ja arpoja. Musiikkia esittivät Reijo ja Rapi. Mölkkyä ja A-Killan tonkkapelissä jaettiin palkintoja. Kotkankadun vanhempain tiimillä oli kasvomaalausta ja Yhdessä-yhdistyksellä pientä kisailua sekä makuja maailmalta. Hoivakoti Peiponhovi esitteli toimintaansa. Kirpputoripaikoilla mm. leluja ja leivonnaisia. Suomen Sammutinpalvelu tarkasti sammuttimia, if Turvakaupalla kodin turvallisuustuotteita sekä arvottiin lahjakortti ja design-turvatuotteita. Kolmetuntinen ulkotapahtuma tarjosi vauvasta vaariin jokaiselle jotakin. Juoksukuvassa eri-ikäisiä samalla viivalla, kun ilmeisesti oman ikäisten juoksu ollut aiemmin.

*Su 2.10. Kävely Itäharjun Prisman lähelle Mikkolanmäen ilmatorjuntabunkkerien alueelle, jossa sodan jälkiä nähtävissä kallioilla. Betoniset tornit oli saaneet pintaansa nykyaikaa henkiviä graffitihahmoja. Alueelle opasti Riitta Syrjäsuo.

*Puurojuhla jäsenille pe 2.12. hoivakoti Attendo Peiponhovissa. Tarjolla oli myös glögiä, kahvia ja ohjelmaa. Kotkankadun päiväkodin lapset esiintyivät ja yhdessä laulettiin tuttuja joululauluja. Vanhusten kanssa vietimme mukavan joulukuun illan. Hurttivuoren Siwa lopetti toimintansa ja olimme oikeassa kohtaa kyselleet arpajaisvoittoja jäseniltaa varten. Hyviä voittoja saimmekin monta kassillista.

Kuvassa Leena Lyysaaren lankataulu nimeltään Madame Alzheimer Peiponhovin seinällä aiemmin syksyllä 2016.

.