Retket 2008

*Heti koulujen loputtua su 1.6. matkasimme Linnanmäelle bussilla, 49 henkilöä oli mukana ja suurin osa lapsia. Naurua riitti vääristävien peilien edessä, kuten aina ennenkin. Pyörivästä panoraama-näkötornista pääsi ilmaiseksi ihailemaan maisemia horisonttiin asti eli hyvin kauas. Rinkeli-maailmanpyörästä oli yhtä hyvät näköalat. Raketti vei humauksessa ylös ja painovoimalla alas ja hurjapäisille tarkoitettu Kieppi kieputti joka suuntaan. Kymmeniä laitteita ja vempaimia oli tarjolla, jokaiselle jotain ja näimme märkiä ihmisiä, huutoa ja kiljuntaa. Pienimmät nauttivat rauhallisimmista laitteista. Itse Peppi Pitkätossukin saapui esiintymislavalle ja Peppi-laulun sanat olivat kaikilla hyvin muistissa. Mm. ulkomaalaisilla oli runsaasti arpa- ym. voittoja. Lapset joutuivat syliin, koska useat rattaat olivat täynnä suuria pehmoleluja. Kaiken ikäiset viihtyvät Linnanmäellä ja sinne mennään varmasti taas jossain vaiheessa.

Joka ilta, kun lamppu sammuu 2.8.

Pohdittiin yhdessä, mitä kesällä tehtäisiin. Äkkiä sitten päätettiin, lähdetäänpä retkelle. Kutsuttiin Äidit, isät, mammat ja papat mukaan. Suunnattiin Nokian kaupunkiin ja Kesäteatteriin katsomaan Tapio Rautavaaran elämää. Ylös kavuttiin rinnettä jyrkkää, Vain bussit saivat jäädä alemmas. Uni oli esityksen nimi ja sininen sävyltään. Oli se kaunis, hauska ja liikuttava tarina kaikkineen. Rautavaara on ollut mielenkiintoinen ja monilahjakas mies, Ihan olympiavoittajakin laulamisen lisäksi. Sinisessä unessa oli paljon näyttelijöitä, kolme Tapsaakin. Ei myöskään unohdeta makoista kahvia ja pullaa – Ulkona kaikki maistui tosi hyvältä. Rattoisa retki Nokialle ja bussissa jäi mieleen Arpajaisetkin kuvioissa mukana.

Raikuipa laulu vielä kotimatkallakin, kun Yhdessä muisteltiin Sinisen unen sanoja. P.S. Joku sai ”Tapsalta” nimikirjoituksen käsivarteen, toiset vain CD:n kanteen. P.S. Kiitos, että saimme olla mukana, näin Sirkka ja Lasse kertovat!