Tapahtumia 2001

*Talvikisat 2001 kauniina talvipäivänä sunnuntaina, ensin Tilhenkadun kentällä luistelu ja Laukkavuoressa rinteen suojassa hiihtoa Kiviniityn Lassen tahdittamana. Dopingtestejä ei otettu. Lundenin hernekeitto, grillimakkara sekä kahvit Fazerin kaakkujen kanssa maistuivat. Itäkeskus kustansi mitalit ja Prisma karkit lapsille. Rottvweilerit tarjosivat valjakkoajoa. *Kevättalvella entisen K-kaupan eli Linkkihallin tiloihin palasi muuttolintujen tapaan Eeva-Sinikka Enges. Talkoilla tilat pestiin ja rakennettiin hylly- ja tankotilaa sekä päätettiin kahvilasta. Toiminta lähti hyvin käyntiin valoisassa ja siistissä Linkkikirppiksessä. Linkkikirppis kuvassa v. 2018 jo laput luukulla.

*Pääskyläinen kehottaa jokaista pujotalkoisiin repimällä kasvin juurineen sellaisen tavattuaan. Samoin Rastaantien kevyen liikenteen väylää siistitään. Mainostajina mm. Bioturku, Tejara, Oy Shippax ja onninen. Juttujen aiheina Rentukka-talkoot, Wieliczan kaivokset, Voimalinjat ja saasteet, Leipäjonot, Suomen kielen syrjäytyminen, Pääskyvuoren koulun papin sekä Turkuseuran pj. Turkka Niemen kirjoitukset. Nuorten nurkassa koulun 6B-luokan retkestä Saariselän maisemiin. Pääskyvuoren koulussa lukuvuonna 2001 – 2002 oppilaita yhteensä 385.

*Pääskyvuori-päivä la 26.5. Laukkavuoressa, mukana päiväkotilasten esitys, poniajelua ja koiravedätystä sekä ohjattua leikkiä. *Koulun oppilaille jaettiin viisi stipendiä ja kolmen päiväkodin lapsille ruusut kouluun siirtymisen kunniaksi. *Puuhamaahan retki nivelbussilla su 3.6. ja iloisia matkaajat olivatkin. Ilma täällä kotona sateen tuhruinen, mutta perillä aurinko paistoi ja lämmintä. *Elokuussa käytiin katsomassa Pyynikin kesäteatterissa esitystä Aatamin puvussa ja vähän Eevankin. Esitys oli hulvattoman hauska, kun pääosassa Kari Väänänen asemapäällikkönä ja mm. Kari-Pekka Toivonen proviisorina ja Susanna Roine poliisin tyttärenä. Menomatkalla kahvit Nuutajärven lasikylässä ja ruokailu ravintola Sevillassa myöhemmin. Retkeläiset saivat myös peruskurssin mustamakkarasta: mitä se sisältää sekä että syödään sinällään tai puolukan kanssa paperista seisoviltaan. Osto tapahtuu markkamääräisenä esim. 6 markalla tasarahalla ja vain turkulainen ostaa painon mukaan. V. 2002 sitten euroaikaan hintaa voi vain arvailla!

*Pääskyvuoren koulun 4 C luokka teki ympäristökilpailun 4000 markan voittorahoilla luontoretken Teijoon 28.8. ja syyskuussa Kaarinan Rauvolan jätevesipuhdistamolle. Pääskyläisessä tietenkin juttu ja kuva. *Rentukkatalkoot siistivät puustoa kaupungin metsurien puunkaadon jälkeen ja päiväkotilapsetkin olivat innokkaasti mukana ja saivat rakentaa risumajoja. Tuure-metsätyöhevonen herätti kiinnostusta ja Hevosmetsurien Jari Olkkonen kertoi työstään ja työparistaan. Hakettaja käsitteli hakkuujätteen myöhempää metsäpolkujen pohjustamista varten. Kun kulku ohjautuu poluille, metsän pohjakasvillisuus säästyy. Talkoita ollut kaikkiaan kolmesti ja metsänpuhdistamisia viisi kertaa.

*Pääskyvuoren koulun pihapiirissä hämäräporukka roskaa ja rellestää ja mietitään yöpartion perustamista Varissuon ja Lausteen tapaan. *Seuran syyskokous to 8.11. koulun ruokasalissa. *Jäsenilta pikkujoulujen merkeissä Laukkavuoren uimahallissa pe 30.11. Euroista tuli kertomaan Osuuspankin Lea Wuori. Uimista, saunomista ja makkaran paistoa, siis mukavaa yhdessäoloa. *Puheenjohtaja Lundahn tehnyt aloitteen viherkaistojen saamiseksi välille Talvitie – Suurpäänkatu poistamaan liikenteen melua ja saasteita. Liikennemäärät lisääntyneet siitä, kun 1950-luvun omakotiasutusta alueelle ja tielinjaus ollut kapeampi ja kauempana taloista.