Särkänniemi

Perinteinen lasten retki järjestettiin tänä vuonna kesäkuussa Tampereelle. Matka sujui hyvin noin 1,5 tuntia ja bussi oli täynnä. Ehdimme järjestää Talvitapahtuma-tietokilpailun eli jokainen lapsi sai halutessaan vastata yhteen kilpailukysymykseen: missä he olivat talvella nähneet leppäkertun ja kärpässienen? Sai myös arvata.

Bussinkuljettajamme ajoi Urjalassa huoltoaseman pihalle. Hän kertoi ohjaustehosteiden öljyjen valuneen tielle eikä voitu jatkaa eteenpäin. Saisimme odottaa noin 20 minuuttia ja hän järjestäisi meille bussin perille, sunnuntaipäivänä. Lupasi kyllä tulla hakemaan, kun saa varaosan hankittua. Kuluihan aika aseman kahvilassakin ihan hyvin. Varabussi jatkoi matkaansa Helsinkiin jätettyään meidät Särkänniemen portille.

Perillä jokainen sai viettää kuuman päivän haluamallaan tavalla. Hurjista laitteista löytyi omat suosikit ja perheen pienimmille muuta mukavaa. Vanhemmat tunnistivat varmaankin Heikki Paasosen Pitkä kuuma kesä -ohjelman harjoituksissa. Nauhoituksiakin taisivat tehdä, koska ainakin lukuisia kameroita oli toiminnassa. Parimetrinen letku oli löytynyt omaan bussiimme, kun kotiin lähdön aika tuli. Jokainen menomatkalla kilpailuun osallistunut sai palkinnon, lippiksiä, karkkeja ja muuta kivaa. Oikea vastaus kysymykseen oli, että kiviset hahmot pöytäliinojen painoina. Paluumatkalla kuljettajamme näki noin 10 km matkalla bussista valuneen öljyvanan. Matkat ovat jännittäviä, eikö totta! Heti koulujen loputtua toivottiin uutta matkaa ja että lähdetään aikaisin liikkeelle vaikkapa etelän suuntaan! Tornikuva Lauri Seppälä.