Tapahtumia 1988

Eka tilaisuus oli 7.2. Pääskyvuoren koulun lasten karnevaalit,  jossa puh.johtajamme esitteli seuran toimintaa ja tarkoitusta sanoin ja kuvin. *Vuosittaista talvitapahtumapäivää vietettiin su 6.3. Pakkasta oli taas paljon, 15 astetta, jota olimme pitäneet rajana tapahtumalle. Kisaavia lapsia oli mukana yli 60. Paikkana edelleen Munkkion puisto ja Päivätarha sen edessä, Jaaninojan toisella puolella. As Oy Kirjosiepon talkkari oli auttamassa traktorillaan ojan ylittävän ladun tekemisessä. Tapahtuma sisälsi, kuten aina, paljon muutakin toimintaa. Tarjolla oli kahvia, pullaa, grillimakkaraa, hernekeittoa, arpajaisia ja voittojen jakoa. Yleisöä tuli paikalle runsaasti. Lahjoittajista on kai hyvä muistaa ainakin jo menneisyyden pankit: KOP-Itäharju, TTSP-Hurttivuori, TTSP-Antintalo, SYP-Itäharju, TOP-Kirkkosilta, TTSP-Varissuo. Kaupat olivat myös anteliaita: Kukkura, Linkkihalli, Talouspörssi, Rajala, Antintalon KappAhl, Itä-Turun Video ja TV, Pääskyvuoren kioski jne.

 *Helmikuussa otti yhteyttä Kulttuurikeskuksen AnnMaj Forsman, löytyisikö venäläisiä huiveja kevättalven näyttelyyn. Ei niitä sitten sen kummemmin lähdetty kyselemään, kun Sirkka Miettiseltä löytyi aika monta. Museotoimenjohtaja Knut Drake kävi ne itse sitten hakemassa. *Luonnonsuojelijat järjestivät Rantakadulle moottoritien vastustus -kampanjan. Jäsentemme toiveesta olimme mukana. *Oltiin taas mukana Varissuo-päivillä, jossa tuli voittoja eri kisoissa. Aimo Virtanen on oikea virtuoosi puujalkakävelyssä eikä kukaan päässyt lähellekään Arvi Peltosen tulosta minikeihäässä (tulitikunheitossa).

*Solmittiin hyviä suhteita toiminnan edistämiselle vähän sinne ja tänne, käytettiin hyväksi henkilökohtaisia tuttuja. Kuten Kultatiimi ja Rajala, joista on saatu mittavat määrät arpajaisvoittoja. Kulmakunnan päätoimittaja Onni Vihavainen ja toimittajat Teija Uitto sekä Jari Heino vuorostaan laativat jutuistamme edullisia asioita julki lehdessään. Käytiin tervehtimässä muitakin lahjoittajiamme vähän väliä, noin niinkuin huomauttamassa – täällä ollaan edelleen. *Piispankatuyhdistyksen kevätjuhlaa olimme viettämässä Tuomaanpuistossa kovassa vesisateessa. Mutta se kai toi sitten kesän tullessaan. *Tänä vuonna Pidä Suomi siistinä -kampanjaan osallistui jo 20 jäsentämme. Mattilat tarjosivat taas kioskissaan makoisat pullakahvit haravoijille. Asia oli valtakunnallinen juttu, johon muutkin seurat osallistuivat alueillaan. *Jaostot toimivat hyvin. Lentopalloa pelattiin keskiviikko-iltaisin. Aloiteltiin myös bridgen ja shakin peluuta. Ruotsin risteilyjä on järjestetty useita vuodessa. *Paljon on kerätty myös kirpparitavaraa ja tapahtuma pidettiin loppuvuodesta Itäkeskuksessa. *Kahdesti vuoden aikana on lähestytty jäseniämme kyselykaavakkeilla unohtamatta myöskään jäsenmaksulomaketta.

*Aloitettiin seuran humanitäärinen toiminta. Kohteina Viipuri, Pietari, Moskova ja Tallinna. Ensin kerättiin tavarat, pestiin ja kunnostettiin ne. Työ oli kovaa ja siihen meni aikaa – pakattiin laatikkoihin eri-ikäisiä lapsia ja vanhuksia varten. Busseilta otettiin tarjouksia matkan hinnasta, samoin eri matkatoimistoilta. Turistimatkaajat maksoivat bussin, joten toiminta saatiin rullaamaan aika hyvin. Matkanvetäjänä toimi Valma Suhonen, joka on venäjänkielentaitoinen. Eri yritykset antoivat anteliaasti apuaan asialle.

*Vuosi päättyi jälleen joulukahvitukseen. Kokouspaikkana edelleen puheenjohtajan koti. Vuosikokoukset on pidetty Pääskyvuoren koululla. Kulmakunta kutsui joulukahvilleen korttelipoliisit ja seurastamme Miettiset. Seuran johtokunnalla on ollut paljon työtä, joka ei näy päällepäin. Ei siitä aina edes kuulu mitään, mutta se kaikki edesauttaa ja on hyödyksi toiminnassa ja alueen asukkaille. Jäimme odottamaan, mitä tuleva vuosi tuokaan tullessaan. Näin muistelee Sirkka Miettinen.

Kuvassa Laukkavuoren Keltasirkunpolun päiväkodin piha-aluetta elokuussa 2020.