Tapahtumia 1989

*Lasten Talvitapahtuman päiväksi valittiin 5.3. Munkkion puistossa. Ilmoituksia laitettiin runsaasti lehtiin ja silloisen tavan mukaan tolppiin. Kisaajia oli alkaen v. 1977 synt. tytöt ja pojat sekä aina niin nuoria kuin suksilla pysyivät. Asukkaille lähetettiin postia, ruskeita kirjekuoria, ei rahaa, vaan kehotuksia liittyä seuran jäseneksi. Ruskeita kuoria on totuttu pitämään arvokkaina ja sitä ne olivat, mahdollisuus jäseneksi etuineen. Kirjeessä oli myös alkuvuoden tapahtumatietoa. Latua piti tehdä pari päivää ennen kisoja, mutta: Lasse teki latua pikkulusikalla, Olavi Kangasniemellä oli ruokalusikka hyppysissään. Hauskaa oli, mutta ei lunta. Kisat olivat Keltasirkupolun päiväkodin ja parkkipaikan välissä. Katoksen alla pullat, mehut, palkinnot, arpajaiset ja muut oheisjutut. Lämpöaseita +3 ja vettäkin satoi. Lapsia oli silti mukana yli 50, lapsia sade ja juoksukilpailuksi vaihtunut tapahtuma ei haitannut. Vanhukset kyyhöttelivät katoksen tai sateenvarjon alla. Päiväkoti lainasi välineitä. Ilmari Vainio oli lasten mielestä tärkeä mies, ojensihan hän mitalit sarjojen kolmelle ensimmäiselle. Kulmiksen Teija Uitto tuli  paikalle taltioimaan tärkeitä kisoja, jotka juonsi. Lahjoituksia tuli runsaasti pankeilta, yrityksiltä ja muilta.

*12.3. Pääskyvuoriseuran kevätkokouksessa koululla oli puhuja Nummenpakan seurasta kertomassa seuran historiasta ja nuoriso-ohjaaja Ari Pursiainen nuorison päihdeongelmista. Johtokunta jäi kokouksen jälkeen suunnittelemaan tulevia tapahtumia, joita Irja P. lupasi vetää: ATK-, ompelu- ja askartelujuttuja. *29.3. Turkuseuran kevätkokous Ravintola Gardeniassa Kristiinankadulla ja useat seuran johtokunnan jäsenet paikalla, vaikka kova myrsky ja sade. *2.4. Pääskyvuoripäivä koululla, otimme osaa mielenkiintoiseen päivään, tapahtumarikas ja hienoja esiintyjiä.

*26.8. Järjestettiin luontopolku koulun takametsässä Linkkitornin vierustassa. Tapahtuma oli koko perheelle suunnattu hassunkurisine tehtävineen ja tietoiskuineen. Siinä sai hieroa älynystyröitään kunnolla eri rasteilla, joilla suoritukset kirjattiin. Koulun pihalla tirisivät grillimakkarat ja kiehuivat kahvit, pullaa ja mehua oli tarjolla. Löytyi myös pussijuoksua, saappaanheittoa ja tikkakisa, jossa tikka oli heitettävä ohi tuulen heiluvaan ilmapalloon. Aurinko paistoi ja lämpöä oli +12. *Humanitäärisiä matkoja tehtiin edelleen Viipuriin ja Pietariin Valma Suhosen johdolla, Moskovaan asti mentiin junalla. *Varissuo-päivillä oltiin mukana 10.9. ja ihasteltiin jälleen kerran paloautoja ja ambulansseja sekä osallistuttiin erikoisiin kilpailuihin.

*15.10. käytiin tutustumassa juuri valmistuneeseen m/s Cinderellaan, kanssamme kävijöitä oli yli 5000 Viking Linen uutta ihailemassa. *1.12. vietettiin toimihenkilöiden pikkujoulujuhlaa siht. Raili Ojalan kotona leikkien ja jopa tulevia tapahtumia miettien. *2.12. seuran syyskokous, TYP Hurttivuori tarjosi kahvit. Alkavalle vuodelle valittiin pj. Taisto Söderholm, varapj. Sirkka Miettinen, siht. Raili Ojala ja taloutta hoitamaan Sirpa Koskinen. *Siht. ja varapj. kutsuttiin Silja Linen pikkujouluihin 19.12. ja ensin mentiin Vihermaailmaan, jopa lambada-kurssitukseen, sitten Björkbodaan lukkotehtaalle ja Lappfjärdin Sommarhemmetiin, jossa ruokaa teki Veijo Vanamo.

Joulukuun loppu kului suunnitellessa tulevan vuoden tapahtumia. Johtokunta kokoontui kesää lukuun ottamatta kuukausittain ja jaostot tarpeen mukaan. Koimme toiminnan paljon antavaksi sekä mukavaksi erilaisine tempauksineen, Sirkka Miettinen muistelee. Tornikuva Lauri Seppälä 2012.