Tapahtumia 2003

*Keltasirkunpolun päiväkoti juhli 25-vuotista taivaltaan ystävänpäivän aattona 13.2. ja hiihtoloman jälkeen 5.3. Turun kaupungin päiväkoti perustettiin 15.2.1978 Laukkavuoreen 90-paikkaisena ja paikkaluku on vaihdellut 87 – 113 välillä alkuvuosina.

*Pääskyvuoriseura ry:n 20-vuotismerkkivuotena koko perheelle löytyi tekemistä Pääskyvuoriseuran Talvitapahtumassa helmikuisena lauantaina. Ensin luisteltiin kilpaa Tilhenkentällä, jonka jää oli pikkupakkasessa hyvässä kunnossa. Kentän virallinen nimi on esim. puhelinluettelon kartassa Pääskyvuoren kenttä, mutta kyllä väki oli sinne löytänyt niin kuin aina ennenkin. Laukkavuoren pulkkamäen juurelle siirryttiin hiihtämään kilpaa. Lunta oli juuri sen verran, että latu saatiin kuntoon ja keli oli mitä parhain. Kyllä Suomen ryvettynyt hiihto varmaan vielä puhdistuu; niin reilua hiihtokansaa kasvaa ainakin Pääskyvuorella. Kymmeniä lapsia mukana ja palautumistankkaus hoitui mehulla ja pullalla. Eliisan hernesoppatykin, Kalervon makkaragrillin ja muiden kahvikatoksen antimista saivat nauttia myös kannustusjoukot. Komeasti kiiltävät mitalit ja Leafin lahjoittamat palkintopussit puh.johtaja Heikki Lundenilta asiaan kuuluvin seremonioin.

*Pääskyvuoriseuran 20-vuotisjuhla huhtikuussa, ks. erillinen juttu. *Pääskyläinen on saanut tietoonsa Pääskyvuoren koulun homeongelmista. Palvelulinjan on luvattu kulkevan Pääskylään eli Pääskynlentoon vuoden aikana. Juttua liikunnanohjaajalta, Viipurista ja Pentti Sokajärvi kirjoittaa, mikä on Paras paikka. Sarja Pääskyvuorta rakentamassa osa 6 ja tietenkin Nuorten nurkka, Avantouinti. Entisten mainostajien lisäksi esim. Hein täyslihaherkut, Mika Vainio, Parturi-kampaamo Nakolinna & Saastamoinen, Romuliike Martti Söderblom, Turun Leimasintehdas, Sähkö MAX.

*Puheenjohtaja ja sihteeri jakoivat stipendit tällä kertaa ulkona. Kouluun aloittaville lapsille ruusut ja vuoden pääskyvuorelainen palkinto.

*Jaaninoja-iltaan otti osaa yllättävän runsaasti lapsiperheitä. Valaistu Jaaninoja siltoineen oli upea. Riitta Herrala Itä-Turku -projektista kävi kertomassa Elävä Jaaninoja -hankkeesta iltatapahtumassa. *Seuran matka Novgorodiin 8.-11.7.

*Loppuvuodesta jäsenilta Laukkavuoren uimahallissa tuttuun tapaan. Tornikuva Lauri Seppälä 2012.